Sedam godina od terorističkog napada u Bugojnu: Vrijeme nije umanjilo bol

0
2920

Iz Bugojna je danas upućena želja da se nikome nikada ne ponovi teroristički napad, kakav je zabilježen u toj općini 27. lipnja 2010. godine.

U napadu na Policijsku stanicu Bugojno tada je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, teško ranjena policajka Edina Hindić, a lakše ozlijeđeno pet policajaca.

Prisjećajući se jednog od najtežih dana u povjesti ovog grada, policijska, općinska i druga izaslanstva položila su cvijeće u predvorju Policijske stanice, kod spomen-obilježja u obližnjem parku, te na groblju Jaklić, javlja Fena.

Molitvom i na druge načine odali su počast poginulom bugojanskom policajcu, čija obitelj kaže da vrijeme nije umanjilo bol koja je ostala iza Tarikove smrti.

Kao i prethodnih godina na ovaj dan, emocije prevladaju razum. Tuga je u našim srcima. Život je surov i okrutan, ali moram se boriti zbog djece koja su mi prioritet, kazala je Tarikova supruga Mersiha.

Zahvalila je načelniku PS Bugojno Zaimu Ždraloviću i svima drugima koji, obilježavanjem godišnjice terorističkog napada, nastoje sačuvati uspomenu na njenog supruga. Predsjednik Saveza sindikata policije Dragan Škulj naglasio je da policijski službenici iz SBK-a suosjećaju s kolegama u Bugojnu i obitelji Ljubuškić.

Izvršitelji su kažnjeni i sankcionirani. To će, nadam se, doprinijeti da nikada više nekome ne padne na pamet da napravi sličan čin, jer je spremnost Federalne policije na visokoj razini, naglasio je Škulj. Optuženi za teroristički napad u Bugojnu Haris Čaušević Oks je u ponovljenom sudskom postupku osuđen na kaznu zatvora od 35 godina.