SDA u N. Travniku blokira prenos zemljišta na Župu Sv. Martina, HSP sumnja da rade po nalogu HDZ-a

0
3984

NOVI TRAVNIK, (Patria) – Vijećnik HSP-a u Općini Novi Travnik Zdeno Dominović optužio je da HDZ BiH i SDA u toj općini sprovode politiku koja ide na štetu svih onih koji ne podržavaju politike tih stranaka, te da se dvije vladajuće partije međusobno dopunjavaju samo kada su u pitanju njihovi interesi, ali ne i interesi naroda.

Dominović je u komentaru za agenciju Patria rekao da je tokom jučerašnje sjednice Općinskog vijeća u Novom Travniku HDZ BiH podržao sve tačke koje su predložili iz SDA, ali da vijećnici iz SDA nisu podržali prijedlog da zemljište na Bučićkoj ravni pređe sa Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK na Općinu Novi Travnik, a zatim na Župu Svetog Martina, nakon čega bi se na toj lokaciji gradio duhovno-rekreativni centar.

Dominović je rekao da je HDZ podršku davao SDA i ranije, kao u slučaju gradnje mini hidrocentrala u Novom Travniku, iza kojih stoji (nekadašnji) visokorangirani SDA-ov kadar Salko Selman.

„HDZ-u tu uslugu SDA sigurno vraća na drugoj strani. Pretpostavljam da SDA na isti način podržava interese HDZ-a u nekim drugim općinama“, rekao je Dominović.

Predsjednica Općinske organizacije HDZ-a BiH u Novom Travniku je Zdenka Džambas, za koju iz opozicije tvrde da ništa nije donijela dobro hrvatskom narodu u toj općini.

Iz opozicije kritikuju i to da iza blokade prenosa zemljišta na Općinu, a potom na Župu, stoje upravo lični interesi Džambas. Glasanje protiv te tačke za HDZ bi bilo političko samoubistvo, pa su taj projekt umjesto HDZ-a blokirali njihovi koalicioni partneri iz SDA.

Na pitanje da li je SDA blokirala prenos tog zemljišta na Općinu zarad interesa HDZ-a, Dominović je rekao da on to ne može tvrditi sa sigurnošću, ali da je sve moguće kada su u pitanju te dvije stranke.