Savjeti kako provesti lijepo matursku večer

0
2536

Večeras od 19:30 h. našim gradom će prodefilirati još jedna generacija maturanata!

Majke, očevi, bake, djedovi i mnogi ostali koji imaju nekog svog u toj smotri pameti i ljepote biti će na ulicama suncem okupanog našeg Novog Travnika!

Donosimo vam nekoliko pametnih savjeta kako da lijepo i dostojno počnete i završite večer koju će te pamtiti cijeli život, nadamo se samo po dobrom.

Matursko veče (savjeti za momke)

Postoji li neko večer vezano za školovanje koje je ispunjenije očekivanjima i željama?

Da li će to biti večer u kome će sve djevojke ostvariti svoje romantične snove, i da li će momci ispuniti svoje ne-baš-tako-romantične želje? Da li će završiti u suzama? Ili će se jednostavno završiti tako što ćeš držati glavu svoje partnerice dok povraća zbog još jedne ubistvene (u doslovnom smislu) koktel-kombinacije tvojih drugova iz odjela?
Pripreme su užurbane, sve je manje vremena … Pravilo broj jedan glasi: smiri se!

Prestani paničariti! Što se više nerviraš, to su veće šanse da se razočaraš. Da bi sve išlo znatno lakše, predlažemo par koraka koji će ti pomoći da se pravovremeno pripremiš.
Što obući – Obično djevojke imaju malo više problema oko izbora garderobe, ali to ne znači da si i ti, kao predstavnik muškog roda, pošteđen od ove čuvene dileme. Mada bi matura trebala biti svečanost u pravom smislu te riječi, ekonomska situacija u našoj zemlji je utjecala da se ona često (naročito kada je riječ o maloj maturi) pretvori u priliku da ti dobiješ dobre tenisice, traperice, duksericu ili košulju, tj. bilo što što ipak potpada pod sportski stil odijevanja. Za veliku maturu je takoreći obavezno odijelo. Možda šetanje sa kevom po radnjama djeluje kao neviđena gnjavažu, ali bi nošenje

u svakom slučaju predstavljalo ugodnu promjenu i za tebe i za tvoju okolinu. Nemoj se bojiš toga i da misliš da će te društvo zezati, pomisli radije na to kako će djevojke biti oduševljene (a vjeruj nam da hoće). Treća mogućnost (pored sportske i elegantne) jeste bilo šta što je otkačeno – ako imaš dovoljno kreativnosti i hrabrosti za tako nešto, samo naprijed – izbor je, na kraju krajeva, ipak tvoj.
Kako stići na proslavu – Ovo je još jedna važna odluka koju je poželjno donijeti ranije. Ako znaš voziti, ali nisi te sreće da imaš (dobar) auto, pokušaj da ga posudiš od rođaka ili bliskih prijatelja.

Ali ja ne znam da igram! – streseš se na samu pomisao toga da treba igrati? Umjesto što ćeš večer provesti u nekom mračnom kutu (čitaj: što dalje od podija za igru), predlažemo ti da bar sada zaboraviš na to što drugi misle! Ukoliko smatraš da si stvarno nespretan, možeš vježbati malo kod kuće. Vježbaj sam, ili još bolje, s osobom u koju imaš povjerenja. Kada svi ustanu da igraju, pridruži im se, budi opušten i sve će biti kako treba, vjeruj nam! Ne čekaj kraj večeri i totalno zaboravi “na skupljanje hrabrosti”; igraj odmah, tako će ti biti lakše.

Evo i kratkog “da-ne” podsjetnika o tome kako treba, a kako ne treba da se ponašaš:
NE
Nemoj da “mjeriš” pogledom svaku djevojku koja uđe u salu
Nemoj večer da završiš s djevojkom koja nije došla s tobom
Nemoj da odbacuješ djevojku s kojom si došao
Ne insistiraj na seksu samo zato što si dao “brdo para za odijelo i ostalo”
Nemoj da osjećaš pritisak kako te večeri moraš spavati s nekim. Matursko veče služi za dobar provod, možda čak i za romansu, a ne za nešto zbog čega ćete i ti i tvoja djevojka zažaliti

DA

Nosi dezedorans koji pruža višesatnu zaštitu
Dopusti djevojci s kojom si igrati s prijateljima
Budi ljubazan prema svojoj pratilji
Provedi puno vremena na plesnom podiju bez obzira na to što misliš da ne znaš igraš
Što više se druži s onim osobama koje ćeš rijeđe viđati poslije mature

Matursko veče bi trebalo biti zabavno i da zahvaljujući njemu tvoje sjećanje postane bogatije za neke lijepe uspomene. Što god da radiš budi pametan i odgovoran. Želimo ti da se lijepo provedeš!

Matursko veče (savjeti za djevojke)

Došao je i taj važan dan. Da tvoje matursko veče ne bi izgledalo kao jedan od onih košmarnih snova u kojima se ništa ne odvija kako treba, potrebno je da se pripremiš na vrijeme.
Što obući – Izgled modernih maturskih haljina se mijenja iz godine u godinu. Djevojkama je odjeća za prom izuzetno bitna pa će se sukladno tim potruditi da svaki detalj bude na svom mjestu. Da tu harmoniju ne bi kvarila haljina s elementima koji su odavno OUT, kupi par dobrih (čitaj: stranih) modnih magazina i prelistaj ih. Međutim, kako matura sama po sebi predstavlja ogroman trošak za tvoju obitelj, preporučujemo ti da se o najnovijim svjetskim trendovima informišeš na mnogo lakši način
Modni dodaci – Osamdesete jesu u trendu, ali ogromne naušnice koje više liče na luster tvoje babe nego na nešto što je cool, svakako nisu. Sigurno svuda oko sebe viđaš djevojke s velikim srebrnim alkama – to su jedine velike naušnice koje dolaze u obzir, ali najprikladnija varijanta su neke male, elegantne naušnice. Prije maturalne večeri isprobaj čarape da bi se uvjerila da je boja prikladna i da odgovara ostatku toalete. Ponesi malu torbicu u koju ćeš stavir ruž, maramice, novac, rezervni par čarapa i, ako to želiš, foto-aparat.

Fotografije – Maturske večeri ne prolaze bez fotografa, ali ne bi bilo loše da se škola informira o tome koliko oni naplaćuju svoje usluge. I za ovu svrhu bi trebalo da osiguraš dovoljno novca.
Kosa / nokti / šminka – Mnoge djevojke obavljaju ovaj dio priprema kod profesionalaca. Postoje saloni koji nude sve tri usluge. Ako ne nađeš takav, zakaži posjete kod frizera i kod kozmetičara. Prelistaj magazine ili porazgovaraj sa drugaricama da bi dobila neku ideju.

Ako se odlučiš sama završiš ove poslove, obavezno eksperimentiši par dana prije proslave. Naravno, šminkanje ide poslije sređivanja frizure. Ne zaboravi da staviš dezedorans s produženim trajanjem!
Matursko veče bi trebao biti večer za pamćenje, ali ne za pamćenje samo po tome koliko si novca dala za maturalnu haljinu. Znamo da si trenutno u frci i da ti je bitno da se dobro “skockas” za sam događaj, ali pokušaj se opustiti.

Uživaj maksimalno, jer to bi matursko veče i trebao biti – jedno veliko uživanje koga ćeš se rado sjećati. Želimo ti da se lijepo provedeš!

ŽIVJELI NAM !!!!! UREDNIŠTVO PORTALA www.novitravnik.ba ŽELI VAM LIJEP POČETAK KAO I ZAVRŠETAK MATURALNE VEČERI !!!!!

UŽIVAJTE, LIJEP PROVOD I PAMET U GLAVU !