Saopćenje za javnost iz MUP Travnik

0
1556

Službenici policije na prostoru Srednjobosanskog kantona već dva mjeseca u dane vikenda provode pojačane mjere sigurnosti, koje su usmjerene na različite sigurnosne aspekte.

Tako su akcenti kontrole bili alkoholizirani vozači, neregistrovana vozila, brzina kretanja vozila, te dokumentovanje krivičnih djela i sprječavanje narušavanja javnog reda i mira.

U radne dane akcenti kontrole u saobraćaju bili su različiti, počevši od kontrola vozila javnog prijevoza i taxi vozila, vozila auto-škola i slično.

Obavještavamo učesnike u saobraćaju da će u periodu od 28.11. do 04.12.2016.godine u svim općinama našeg kantona biti provedene pojačane mjere na sprječavanju i sankcionisanju nepropisnog parkiranja vozila. Navedene aktivnosti naročito će biti intenzivne u užim gradskim područjima i na lokacijama gdje nepropisno parkirana vozila ometaju odvijanje saobraćaja ili ugrožavaju sigurnost pješaka i drugih učesnika u saobraćaju.

Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i na taj način povećaju svoju, ali i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju, te izbjegnu sankcionisanje za počinjene prekršaje.