S.A.R.S. ”zapalio” drugu večer West Herzegowina Festa

0
1149
bljesak.info

Koncertom S.A.R.S.-a zatvorena je druga večer West Herzegowina Festa, koji se od četvrtka održava u Širokom Brijegu.

Službeni program druge večeri festivala počeo je nastupima bendova Svemir (Zagreb / Hrvatska), Getrou (Mostar / BiH) i Pink Punk (Split / Hrvatska) nakon čeka su prikazivani filmovi u konkurenciji.

Inače, na festival koji se od 28. do 30. srpnja održava uz rijeku Lišticu u Širokom Brijegu pruža priliku mladim glazbenicima, autorima kratkih filmova i piscima kratkih priča da pokažu javnosti i stručnom žiriju svoj rad.

Ove godine na festival se prijavilo 68 autora kratkih filmova, 93 benda i 164 pisca kratkih priča. Selektori su odabrali devet bendova, 22 filma i 32 priče koje će se boriti za ovogodišnje nagrade.

Najbolji u glazbenoj kategoriji bit će nagrađeni u snimanjem pjesme i spota dok će se autori kratkih filmova natjecati za novčanu nagradu, koju je osigurao HT-Eronet.

U žiriju i ove godine sjede zvučna i stručna imena iz svijeta filma, glazbe i književnosti, pa će o najboljem filmu odlučivati glumci Luna Zimić Mijović i Enis Bešlagić te dugogodišnji prijatelj festivala Đelo Hadžiselimović. Najbolji bend odabrat će glazbeni kritičari Zlatko Gal i Hrvoje Horvat te glazbenici Ivo Mikulić i Ivan Galić Ivećko, inače jedan od pokretača Festivala.

Zvučna imena sjede i u književnom žiriju, pa će najbolje autore kratkih priča odabrati Magdalena Vodopija, direktorica Sa(n)jam knjige u Istri, književnici i novinari Gordan Nuhanović i Emir Imamović Pirke, inače dugogodišnji prijatelj WHF-a te veliko bosanskohercegovačko pero Josip Mlakić.

Treću večer festivala, nakon nastupa bendova, prikazivanja filmova i dodjeljivanja nagrada zatvorit će koncert Natali Dizdar.