Rusija pod imperativom pobjede protiv Walesa, Slovaci u odličnoj atmosferi čekaju meč s Englezima

0
1158
Na Europskom prvenstvu u nogometu u ponedjeljak je na programu 3. kolo u grupi B. Rusija igra protiv Walesa, dok će Slovačka odmjeriti snage s Engleskom. Sve je otvoreno i sve četiri reprezentacije imaju šansu da prođu u narednu rundu…

Rusija – Wales, 21:00 sat (Stadium de Toulouse – Toulouse)

Rusija je od mogućih šest osvojila samo jedan bod. Stoga u okršaju sa Walesom za njih nema puno filozofije. Pobjeda se nameće kao imperativ. Hoće li izbornik Leonid Slutsky izvući iz ekipe najbolje što može u odlučujućem meču, ostaje da vidimo. Činjenica je da nisu do početka kontinentalne smotre dohvatili optimalnu formu. Slabosti su pokazali u obrani. Također, pokazalo se da je veliki hendikep neigranje na Europskom prvenstvu ponajboljeg igrača Alana Dzagova (zbog povrede), veznjaka CSKA.

S druge strane, Wales je demonstrirao kvalitet. Ipak, pokazali su da ne posjeduju pobjednički mentalitet i na tom će psihološkom momentu izbornik Chris Coleman morati raditi. Pobijedili su Slovačku, a protiv Engleske su vodili na poluvremenu. No, Tri lava su u drugom poluvremenu preokrenuli rezultat. Drugi pogodak postigli su u posljednjim trenucima utakmice. U nekim kalkulacijama i sa osvojenim bodom protiv Rusa, Wales može u drugi krug.

Slovačka – Engleska, 21:00 sat (Stade Geoffroy Guichard – Saint-Etienne)

Slovaci s puno optimizma čekuju okršaj s Engleskom. Pobjeda protiv Rusije od 2:1 donijela je samopouzdanje. Hamšik i društvo pokušat će iznenaditi favorizovanog suparnika. Slovačka ima tehnički potkovanu reprezentaciju. Uz fantastičnu borbenost i malo sreće izabranici Jana Koazaka mogu doći do željenog rezultata. Odlična atmosfera u ekipi, mogućnost nekoliko taktičkih varijanti te disciplina u igri, razlog su za optimizam.

Engleska već dugo čeka dobar rezultat nacionalne vrste na nekom velikom natjecanju. Posljednje polufinale na Europskom prvenstvu igrali su 1996. godine. Nacija posljednjih godina pamti samo razočarenja i teške udarce. Da li je konačno došla generacija koja može napraviti veliki rezultat? Tri lava će ,bez obzira na rezultat protiv Slovačke, vjerojatno u drugi krug. No, u trećoj utakmici grupe B žele upisati pobjedu koja bi izabranicima Roya Hodgsona dala zalet za nokaut fazu.

Tabela

1. Engleska 4

2. Vels 3

3. Slovačka 3

4. Rusija 1