Roditelji najavljuju tužbu: Djevojka na sportskom centru u Novom travniku slomila nogu

0
5290

U četvrtak poslijepodne dogodila se strašna nesreća na novootvorenom sportskom centru u Novom Travniku.

Naime, djevojka Ana iz Novog Travnika iskoristila je svoj dan za poslijepodnevno trčanje na obližnjem sportskom centru u srcu Novog Travnika.

Ni sama Ana nije slutila šta će je zateći. Na izgled prelijep i moderan sportski centar, a u stvarnosti pun nedostataka i problema.

Tko su glavni krivci? Vlada Japana koja je odobrila sredstva, Općina koji je idejni začetnik projekta ili Nadzorni odbor koji je dao dozvolu za rad sportskom centru?

Da ne nabrajamo sve probleme i poteškoće spomenut ćemo samo ovaj glavni, zbog koga je Ana trčeći po lijepo uređenoj tartan stazi slomila nogu.

Ni dvije godine nisu prošle, a već se javljaju problemi sa tartan stazom, koja je na pojedinim dijelovima propala, a na drugim samo što nije. Na jednom takvom dijelu mlada Novotravničanka je uspjela slomiti nogu. Pomoć joj je ukazana u Hrvatskoj bolnici dr.fra Mato Nikolić u Novoj Biloj, nakon što je ustanovljen lom noge liječnici su ordinirali terapiju i stavili nogu u gips i stanje mirovanja.

Ogorčeni roditelji najavljuju tužbe

Ani slijedi minimalno mjesec dana mirovanja i mjesec dana rehabilitacije, a ogorčeni roditelji se pitaju tko je za ovo kriv.

Dok se nešto ne desi nitko ništa ne poduzima, a možda nekad bude i kasno, jer može doći do težih ozlijeda. Spremamo tužbu za odgovorne osobe, počevši od same općine, izvođača radova, a to je firma Merkez, pa i do Nadzornog odbora koji je potpisao dozvolu za rad.

Vlada Japana uložila novac

Vlada Japana osigurala je Općini Novi Travnik grant sredstva u iznosu 92.233 eura (oko 180.390 KM) za obnovu sportskog centra “ORŠK” Novi Travnik.

Sredstva za ovaj projekt osigurana su u okviru Programa grant pomoći Vlade Japana za projekte u oblasti kulture. Donirana sredstva iskorištena su za obnovu košarkaškog igrališta, izgradnju teniskog terena, izgradnju trim staze, ugradnju rasvjete, izgradnju kompletnog sustava drenaže, kao i za rekonstrukciju sanitarnih čvorova i tuš kabina u prostorijama Sportske dvorane “ORŠK”.

Treba li o ovom problemu informirati Vladu Japana, da ljudi znaju gdje ide njihov novac i kako se troše njihova sredstva.

Pozivamo mjerodavne organe vlasti, da poduzmu nešto po pitanju sigurnosti građana, jer kasno je ako se nešto dogodi.