Novi-stari načelnik Novog Travnika  Refik Lendo svojim postupcima i naredbama spriječava i uništava gospodarstvo Novog Travnika.

Načelnik preko svojih službenika diskriminira i maltretira pojedine gospodarstvenike, ovaj put radi se o firmi TDizel iz Novog Travnika.

Lendo je svojim službenicima u maniru “velikog generala” naredio da se firmi TDizel ne izdaju građevinske dozvole, te da se bez njegove dozvole ne smije izdati niti jedan dokumenat firmi TDizel, te samim tim načelnik vrši opstrukciju rutinskih procedura Općinskih službi.

Naš portal od izvora bliskih načelniku dobiva pismo u kojem poduzeće TDizel traži zaštitu Općinskog vijeća, od diskriminacije i maltretiranja načelnika.

Pismo prenosimo u cijelosti:

image-0-02-05-cce0e5367af23d5e0223bab3ee2553304bbf913c90dcef6b28dbe44dccaeeceb-v

image-0-02-05-9ea6024cbb92787d4f8e3c86533f0bdd9b1cf84cff4a0d5212b1e6a8e399af05-v

Iskreno se nadamo kako će ovo pismo sa dobrim namjerama biti predloženo Općinskom vijeću i razmotreno kao jedna od točaka dnevnog reda na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća, te se nadamo kako vijećnici neće ovo zanemariti, nego da će pomno razmisliti o gospodarstvu u Novom Travniku.

Sasvim sigurno strane investitore nećemo privući sa rušenjem domaćih gospodarstvenika, naprotiv samo dobrim potporama i uzajamnim pomaganjem možemo napraviti dobre preduvjete za dobar život u Novom Travniku.

Lendo podržava zatvaranje kladionica 

Aktualni načelnik javno je pozvao ljude da ne idu u kladionice i pozvao sve, a naročito Bošnjake da otkažu gostoprimstvo kladioničarima, koji su navodno govorili djelatnicama da u će dobiti otkaz u koliko budu glasaliu za Lendu, što naravno nije točno.

Od sportskih kladionica u BiH, pa i u Novom Travniku živi veliki broj ljudi, što zaposlenih u samim kladionicama, što vanjskih suradnika i zatvaranjem kladionica znatno bi se smanjio  broj zaposlenih, a povećao bi se broj ljudi na birou za zapošljavanje.