Radnici “BNT hidraulike” već 15 mjeseci bez plate

21
2663

GLADNI SMO, SMRZAVAMO SE, VODA NAM JE DOŠLA DO GRLA !

Nova direktorica Ergina Durović potvrdila da je stečaj najvjerojatnija opcija.

Radnici novotravničke firme “BNT hidraulike” jedne od nekadašnjih firmi giganta “Bratstva”,15.mjesec zaredom nisu dobili platu! 

Zbog toga planiraju nove prosvjede i sindikalne akcije, tražeći uvezivanje radnog staža i isplatu zaostalih plaća te dokapitalizaciju firme i daljnje normalno poslaovanje.

Račun u blokadi

Naime kako je kazao predsjednik Sindikata Mensur Grabus, radnici već odavno nemaju što da jedu!

  • “Vjerujte da imamo ljudi koji su gladni, nemaju što da jedu niti su imali novac da kupe drva za zimu. Stanje je neopisivo,ali,očito da nikog nije briga, kako poslodavce tako i lokalnu vlast – rekao je Grabus.

Račun firme je, kaže mjesecima u blokadi, proizvodnja je uglavnom obustavljena, a radnici pritisnuti neimaštinom tražili su bilo kakav posao.

Čak desetak radnika otišlo je za Sloveniju raditi pod tko zna kakavim uvijetima. Ljudima je voda došla do grla. U firmi nekad rade dva ili tri čovjeka, nekad niti jedan, živa propast upozorava Grabus te dodaje da radnici ne mogu niti doći do nove uprave firme, koja je imenovana ljetos.

Vlasnička struktura

Kada je u pitanju vlasnička struktura, dva investicijska fonda imaju 53 posto udjela, dok radnici i sitni dioničari imaju 47 posto udjela. Tvornica koja je nekada bila poznata po proizvodnji hidraulike za rudarsku opremu, ali i za namjensku proizvodnju ima svoje mjesto na tržištu.

Najbolje rješenje

Kako kaže, čuo je priće o stečaju, ali niko im ništa ne šalje napismeno.

Nova direktorica Ergina Durović potvrdila je da je stečaj najvjerojatnija opcija.

578782d5-591c-4a73-beea-39f40a0a0a64-ergina-durovic

  • Preko tužbe radnika tražili smo pokretanje stečaja i stečajna upraviteljica ovih dana pravi plan. Nadamo se proglašenju stečaja zbog preustroja i smatram da bi to bilo najbolje rješenje. radnici bi trebali ostvariti prava zajamčena kroz stečaj i firma bi napokon mogla krenuti naprijed.

Uglavnom, proizvodnja radi i nećemo je obustavljati te se nadamo da će nam stečaj donijeti ono najbolje za sve nas.

 

Comments are closed.