Prije puta u Albaniju romska djeca posjetila hrvatske reprezentativce

0
359

Sjajna atmosfera na treningu Vatrenih

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je posljednji, dakle drugi, trening uoči puta na utakmicu protiv Kosova, točnije u Albaniju gdje se utakmica igra.  Zanimljivo je bilo na današnjem treningu Vatrenih budući da su hrvatske reprezentativce posjetila romska djeca. Riječ je o akciji uoči početka FARE-ovih akcijskih tjedana protiv rasizma i diskriminacije, a koji su se u Hrvatskoj pretvorili u manipulaciju s obzirom na povijest te teme, međutim, o tome ipak nekom drugom zgodom.

Djeca su se slikala s Mandžukićem, koga neki mediji smještaju na klupu iako će na koncu ipak konačnu odluku donijeti izbornik Ante Čačić, kao i ostatkom momčadi. Zajedno su poslali poruku: “Loptom ujedinjeni protiv nasilja i rasizma u Europi”. Sjajnu atmosferu na treningu nije poremetila ni činjenica da će Hrvatska protiv Kosova igrati bez četvorice možda i ponajboljih igrača, dakle, Luke Modrića, Ivana Rakitića, Marka Pjace i Dejana Lovrena.

Foto: fah
Foto: fah

Podsjetimo, nakon Kosova, Hrvatska će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo tri dana kasnije igrati protiv Finske, i opet oslabljena.