Sarajevo, 25.3.2016. - Kardinal Vinko Puljiæ, nadbiskup metropolit vrhbosanski, na Veliki petak je objavio uskrsnu poslanicu. foto HINA / Emir BURLOVIÆ / FENA / mm

“Izgleda da mnogima odgovara da ovakvo mutno stanje ostane, jer se u mutnome lovi”, kazao je kardinal Puljić.

“Bosna i Hercegovina kako je sada ustrojena jednostavno ne može funkcionirati i Biskupska konferencija BiH odavno je dala prijedlog o njezinu mogućem preustroju, no njega su i domaći političari i predstavnici međunarodne zajednice jednostavno ignorirali, što je najveća moguća uvreda”, izjavio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u intervjuu za sarajevsko Oslobođenje.

Od BiH, drži vrhbosanski nadbiskup, nužno je napraviti državu koja će biti normalna i u kojoj su jednaka prava za svakog građanina, svaki narod i svaku crkvu i zajednicu odnosno potrebno je uspostaviti vladavinu zakona koji će podjednako vrijediti, što sada nije slučaj.

“Izgleda da mnogima odgovara da ovakvo mutno stanje ostane, jer se u mutnome lovi”, kazao je kardinal Puljić. Vrhbosanski nadbiskup istaknuo je kako Hrvatska ima svoju odgovornost u odnosu na Daytonski sporazum i ne bi je se smjelo napadati zbog brige za Hrvate u BiH.

“Vidimo kako se Srbi itekako oslanjaju na Srbiju i njezinu vlast, a BiH pobožno šuti. Vidimo da se Bošnjaci itekako oslanjaju na Tursku i tu se ne smije prigovoriti, a kada se Hrvati oslone na Hrvatsku onda su nastale prozivke”, kazao je kardinal Puljić dodajući kako to pokazuje da u javnosti vrijede različita mjerila za iste postupke, javlja HRT.