Prvi pogodak Pjanića u dresu Juventusa!

0
1295

Gol i dvije sjajne asistencije bh. igrača

Aktuelni prvak Italije, ekipa Juventusa, odigrala je danas prijateljsku utakmici protiv San Maura. Juventus je u današnjoj utakmici slavio sa visokih 6:1, a svoj prvi pogodak postigao je naš Miralem Pjanić.

Bh. fudbaler je ovog ljeta stigao u Juve iz Rome i nije mu dugo trebalo da pokaže da će biti veliko pojačanje. Pjanić se istakao u ovoj utakmici i sa dvije asistencije. Za Staru damu još su pogađali Paulo Dybala i Asamoah.

Trener Juventusa je davno prepoznao kvalitet

Allegri: Pjanić me nije iznenadio.

Trener Stare dame Massimiliano Allegri bio je vrlo zadovoljan nakon utakmice koju je njegov tim glatko riješio u svoju korist.

“Ovo je bio uspješan test. Najvažnije je da niko nije povrijeđen, a rezultat je manje važan. Sada nam slijedi turneja gdje ću formirati prvih jedanaest. Šansu sam dao i mladim igračima i mislim da je i za njih ovo dobro iskustvo”, rekao je Allegri, kojim se potom osvrnuo na partiju Miralema Pjanića: “Nisam iznenađen ovim što je Pjanić danas pokazao. Nije mi trebala ova utakmica da spoznam njegove vrijednosti, jer ih znam odavno. Pjanić se dobro uklopio, dobro radi i razumije naš sistem”.