Gospin kip u kapelici na Katoličkom sveučilištu u gradu Danli u Hondurasu je proplakao. Suze na licu Gospina kipa pojavile su se prošle nedjelje, piše Večernji list BiH.

Tamošnji mediji, uključujući dnevni list “La Tribuna”, još uvijek traže objašnjenja je li došlo do kondenzacije ili je riječ o nekoj neobjašnjivoj poruci. “Tražili smo logično objašnjenje, ali nismo ga našli. Ne možemo shvatiti otkud suze na Gospinu licu”, za “La Tribunu” je izjavio Ivis Romero, koordinator pastoralnog centra Katoličkog sveučilišta. On je, zajedno s još nekoliko osoba, bio među prvima koji su vidjeli neobičnu pojavu.

Poznati kardinal Maradiaga rekao je da Majka Božja plače jer se njezina djeca međusobno ubijaju. Zanimljivo je da se kip koji je proplakao nalazi u tzv. malom Međugorju. Naime, u Danliju je napravljeno malo Međugorje po uzoru na ovu poznatu hercegovačku župu.

Kako Večernji list saznaje od jedne hodočasnice iz Međugorja koja je boravila u Danliju, tamo je sagrađena crkva sv. Jakova kao u Međugorju, napravljen je i križni put Križevac s križem visokim 25 metara, zatim Podbrdo sa 20 postaja krunice te plavi križ.

Baš u toj crkvi sv. Jakova, koja je napravljena po uzoru na međugorsku, primijećene su suze na Gospinu kipu. Ovu župu sv. Jakova u Danliju mjesni nadbiskup proglasio je svetištem, a idejni začetnik izgradnje svetišta jest dr. Elio Alvarenga, rektor Katoličkog sveučilište Honudrasa “Naša Gospa Kraljica Mira”.

Zanimljivo je da se u Danliju organizira i festival mladih po uzoru na onaj međugorski.

Honduras je zemlja s najvećom stopom kriminaliteta i ubojstava u svijetu, od svih zemalja koje nisu u ratu. U 2012. tamo je ubijeno 7200 ljudi (20 dnevno). Taj je broj 2014. pao na 5500.