Promocija knjige i kratki dokumentarni film “Čovjek i njegova sjena”

0
1145

Promocija knjige i kratki dokumentarni film “Čovjek i njegova sjena” autora dr. Ante Kovačevića će se održati u Napretkovom domu u Vitezu, četvrtak 30.03.2017 u 20h.

Knjiga Čovjek i njegova sjena svjedoči o progonu političkih neistomišljenika, montiranim sudskim procesima te grijesima komunističke ideologije, totalitarnog sistema i prakse bivše Jugoslavije, ali i potrebi oproštenja i pomirenja.

U predstavljanju knjige autor će iznijeti svoja sjećanja i dokumente kako bi opisao vlastita stajališta o događajima i ljudima iz vremena komunističke represije, koju je sam imao prilike osjetiti na vlastitoj koži. Pritom se osvrnuti na susret sa svojim bivšim progoniteljima, udbašima. No, poruka knjige ipak leži u praštanju i pomirenju.

U sklopu promocije knjige biti će prikazan video isječak u kojemu dr. Kovačević, zajedno sa Željkom Kekićem, čovjekom koji ga je kao tajni agent UDBA-e za vrijeme komunističkog režima uhodio, progovara o nastanku knjige i potrebi lustracije u hrvatskom društvu i narodu.