PRED 108. GRADSKI DERBI.

0
1362

Hurtić: Spremni smo i dat ćemo sve od sebe; Kostić: Vruće srce i hladna glava mogu donijeti trijumf.

108. gradski derbi između Željezničara i Sarajeva igra se sutra s početkom u 20:30 sati na stadionu “Grbavica”, a danas je održana zajednička press konferencija.

Uvod u druženje s novinarima bilo je produživanje ugovora između kompanije Porsche BiH i najvećih bh. klubova.

“Spremni dočekujemo sutrašnji meč, jer smatram da smo odradili dobre pripreme. Fizički i taktički smo se dobro spremili, svi su spremni osim ranije povrijeđenih Kovačevića i Mihojevića. Ovo je veoma bitna utakmica za oba tima. Možda i ne bude previše kvalitetna jer je tek start sezone”, rekao je na početku obraćanja Almir Hurtić, šef struke bordo tima, koji je nastavio:

“Lično bih volio da se ovaj meč igra nešto kasnije, u trećem ili četvrtom kolu, ali smo spremni i želimo sezonu otvoriti na najbolji način”.

5791edcb-d6d4-446e-a221-03140a0a0a6c-almir-hurtic-690x480

Dodao je da se ekipa želi revanširati Plavima za dva prethodna poraza, ali i da treba u derbi ući hladne glave.

“Sasvim je normalno da ima pritiska, ali svi smo profesionalci, navikli smo da se s tim borimo. Derbi je zapravo nešto više od utakmice, gdje ćemo dati sve od sebe.”

Najveći bh. derbi sudit će Ognjen Valjić. Upravo od njega najviše strahuju navijači Sarajeva, pogotovo kada se zna da je u prošlosti bilo dosta primjedbi na njegovu arbitražu.

“Ognjen Valjić je odličan sudija, ne vidim nikakav pritisak na suđenje. Neka se nakon derbija priča o golovima, o šansama, a ne o suđenju, kao što je to bio slučaj u zadnjem derbiju. FK Sarajevo ima apsolutno povjerenje u FS BiH i sigurni smo da je Ognjen Valjić pravi izbor”, zaključio je Hurtić.

S druge strane, Ivan Kostić će na klupi Željezničara debitovati u sarajevskom derbiju.

5791edd1-a6bc-4294-b92e-03ba0a0a0a6c-kostic-690x480

“Naporne pripreme su iza nas i svi smo naravno jedva čekali da počne prvenstvo. Prvo kolo je vječiti derbi i naša ekipa je spremna, kako fizički, tako i psihički. Ovo su utakmice koje ne krasi neki lijep fudbal, ali zato tu imamo puno trke, puno agresivnosti, mnogo emocija i u takvim utakmicama jedna greška ili jedna lopta može odlučiti pobjednika”, kazao je Kostić, pa dodao:

“Mnogo je bitno da u sutrašnjoj utakmici ostanemo trijeznih glava, maksimalne discipline i koncentracije i nadam se da dobar rezultat neće izostat. Igramo na našoj Grbavici, pred našim navijačima, tako da je to dodatni motiv da pokažemo da smo spremni i da na kraju zajedno napravimo dobar rezultat. Najvažnioje je ostaviti emocije u svlačionici. Nekada emocije ponesu, a vruće srce i hladna glava je rezultat koji će sutra donijeti pobjednika”.