Poljudskoj ljepotici smiješi se obnova – uložit će se više od šest milijuna eura

0
1125
Zagreb, 11.4.2012 - Arhivska fotografija od 25.2.2006. godine prikazuje Hajdukov stadion na Poljudu. Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajèeviæ osim Dinama kaznio je i Hajduk jednom domaæom utakmicom bez prisustva gledatelja zbog uèestalog korištenja pirotehnièkih sredstava od strane njegovih navijaèa, pa æe tako Hajduk svoj sljedeæi dvoboj na Poljudu, protiv Luèkog u 27. kolu koje je na rasporedu 21. travnja igrati pred praznim tribinama. foto FaH/ ua

Stadionu na Poljudu sprema se obnova o kojoj mnogi nisu ni sanjali. Splitski pročelnik za sport Hrvoje Akrap otkrio je da je prošla prva, A faza projekta “Split – mjesto dodira sporta i kulture” za koju je Grad Split iz fondova Europske unije osigurao pet milijuna kuna, a sasvim je realno da se za godinu i pol, po završetku te prve faze (izrada projektne dokumentacije, troškovnika…) osigura i novac za samu izvedbu projekta kroz fazu B kojom bi se u stadion Poljud uložilo preko šest milijuna eura, pišu Sportske novosti.

“Samo ulaganje u Poljud bilo bi oko 6.300.000 eura, od čega pet milijuna trebamo dobiti iz fonda EU, odnosno 80 posto sredstava. Oko 1,5 milijuna eura stajala bi izgradnja velikog interpretacijskog centra, oko 3,5 milijuna išlo bi u obnovu krova na Poljudu, a ostatak za viseće ulaze koji su u najgorem stanju. Ljudi u Hajduku su upoznati s time”, otkrio je Akrap.

Izvor: narod.hr/sportske novosti