Pokreće se omladinska liga Jugoistočne Europe

0
1082
Inicijativa
Pokreće se omladinska liga Jugoistočne Europe
Hrvatski nogometni savez ugostio je predstavnike nogometnih saveza BiH, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije

Na inicijativu sedam nogometnih saveza iz jugoistočne Europe, danas je u Zagrebu održan sastanak stručnih rukovodstava o temi formiranja zajedničke lige za mlađe uzrasne kategorije muških i ženskih klubova.

Hrvatski nogometni savez ugostio je predstavnike nogometnih saveza BiH, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije te se na konstruktivnom sastanku razgovaralo o pokretanju zajedničke lige koja bi za cilj imala razvoj i sticanje međunarodnog iskustva za nogometaše i nogometašice mlađih uzrasnih kategorija.

Dogovoreni su i konkretni idući koraci, uključujući internu analizu ovog okvirnog prijedloga u svakom savezu, o čemu bi se razgovaralo na novom sastanku početkom iduće godine.

Projekt ovakvog natjecanja je prije nekoliko dana na sastanku UEFA-ine Stručne komisije predstavio tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak, a sa stajališta struke, UEFA je dala pozitivan stav.

Nogometni savez BiH na ovom sastanku su predstavljali direktor Odjela za natjecanje i upravljanje događajima Elmir Pilav i koordinator za ženski nogomet NSBiH Ivana Vlajić, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.