Pobjeda kadeta protiv Srbije nedovoljna za plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva

0
1596
Nakon poraza od Njemačke (5:0) i Republike Irske (2:1), reprezentaciji BiH je bila potrebna pobjeda nad Srbijom s dva ili više golova razlike te trijumf Nijemaca nad Ircima kako bi se plasirala u četvrtfinale.Selektor Sakib Malkočević je odlučio da od prve minute za naš U17 državni tim zaigraju Kršić, Zilić, Sadiku, Gazibegović, Santrač, Salčin, Šikanjić, Sejdović, Imamović, Vještica i Savić, dok su odlukom šefa stručnog štaba Srbije Perice Ognjenovića utakmicu počeli Đerlek, Gavrić, Gordić, Janković, Kamenović, Kostić, Marković, Pavlović, Stuparević, Tedić i Zuvić.

Srbija je bila veoma blizu pogotka kada je prečku u 6. minuti pogodio Stuparević. Naš tim je uzvratio u 11. minuti, Gazibegović je uputio udarac, a golman Gordić odbranio. U istoj minuti je nakon kornera izblokiran udarac Santrača.

Igrala se 15. minuta kada se u šansi našao Gazibegović, no, šutirao je pored gola.

Prvu izmjenu na utakmici napravio je selektor Srbije te je umjesto Tadića priliku za igru dao Neškoviću u 18. minuti.

U 20. minuti udarac Gavrića iz slobodnog udarca izblokirala je odbrana BiH, a dvije minute kasnije je pokušaj Zuvića zaustavio naš golman Kršić.

Novo uzbuđenje je zabilježeno u 31. minuti, Stuparević je uputio udarac ka našem golu, a Kršić upisao novu odbranu. Isti scenarij je viđen i minut kasnije.

Šikanjić je šutirao u 34. minuti u namjeri da savlada golmana Srbije, ali je njegov udarac izblokiran. Četiri minute kasnije je na drugoj strani Kršić odbranio udarac Stuparevića. Prvo poluvrijeme je završeno početnim rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu, tačnije u 48. minuti, selektor Malkočević je dao priliku za igru Marušiću, koji je zamijenio Salčina. Dvije minute kasnije Savić je šutirao neprecizno ka golu Srbije, a onda je i Marušićev udarac izblokiran.

Druga izmjena u ekipi Srbije obavljena je u 54. minuti, a Kokir je zaigrao umjesto Zuvića. U 61. minuti Neškovićev udarac odlazi pored gola BiH, a onda i na drugoj strani Marušić ne uspijeva pogoditi protivničku mrežu, odbranom ga je spriječio golman Gordić.

18424049_1472658086112050_7836303228366617419_n

Zilić je u 63. minuti napustio teren, a Malkočević je dao šansu Tegeltiji. Pet minuta kasnije Tvekanov mijenja Đerleka u reprezentaciji Srbije, a Brkić Sejdovića u reprezentaciji BiH.

U 72. i 75. minuti je BiH imala dvije šanse preko Tegeltije i Santrača, no, promjene rezultata nije bilo.

Ipak, u 80. minuti Imamović pogađa za pobjedu BiH nakon asistencije Savića, ali s obzirom na činenjicu da je našim momcima trebala pobjeda od dva ili više golova razlike, ostali su bez četvrtfinala EP. Drugi uslov je bio da Njemačka pobijedi Republiku Irsku, a rezultat te utakmice je bio 7:0 za Nijemce.

Njemačka i Republika Irska idu dalje.

klix.ba