PL BIH : Raspored utakmica i službena lica 2. kola.

0
1149

Tri utakmice u subotu, tri u nedjelju.

Ovog vikenda je na rasporedu 2. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, koje će ponuditi nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica.

Najinteresantnije bi trebalo biti na Koševu, gdje se sastaju Sarajevo i Zrinjski. Taj meč sudit će Zoran Grbić iz Prijedora, dok će mu pomagati Damir Lazić iz Brčkog, Radislav Kačevanda iz Gradiške, Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, Elvis Mujić iz Banovića i Goran Paradžik iz Ljubuškog.

Drugi derbi igra se na Pecari, a sastaju se Široki Brijeg i Sloboda. Glavni sudac ovog meča bit će Dragan Petrović iz Banjaluke, a asistirat će mu Igor Radaković i Sreten Udovičić (Prijedor), Ognjen Valjić (Banjaluka), Darko Obradović (Stolac) i Emir Spahalić (Mostar).

Meč Olimpica i Željezničara sudit će Antoni Bandić iz Gruda, uz pomoćnike Darija Primorca iz Ljubuškog, Ljubu Miličevića iz Posušja i Irfana Peljtu iz Sarajeva.

Adis Mulahasanović iz Sarajeva će suditi meč Viteza i Mladosti, dok će Tomislav Ćuić iz Tomislavgrada biti na centru stadiona u Bijeljini gdje se sastaju Radnik i Čelik.

Utakmicu Metalleghea i Krupe sudi Edin Jakupović iz Bihaća.

Kao što je bio slučaj u 1. kolu, i u 2. će se tri utakmice igrati u subotu, a tri u nedjelju.

Utakmice Vitez – Mladost, Metalleghe – Krupa i Olimpic – Željezničar igraju se u subotu s početkom u 17:30, a u nedjelju su na rasporedu mečevi Radnik – Čelik (17:30), Sarajevo – Zrinjski (19:45) i Široki Brijeg – Sloboda (21:00).