Pandža: Rezultat na Svjetskom prvenstvu ispod mojih očekivanja

0
1236

Mladi i uspješni Vitežanin, izbornik košarkaške kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, te prošlogodišnji osvajač zlatne medalje na Europskom prvenstvu, Josip Pandža, nedavno se sa svojom ekipom vratio sa Svjetskog U17 košarkaškog prvenstva koje se održavalo u Španjolskoj.

 

Naša reprezentacija je na kraju natjecanja zauzela 9. mjesto upisavši dva poraza protiv selekcija Francuske i Australije, dvije pobjede protiv Dominikanske Republike, te je po jedanput svladala selekcije Južne Koreje i Tajvana.

Pandžini izabranici su odigrali dobar turnir, no ostaje žal za porazom od Australije u osmini finala rezultatom 75:73, koji je izbacio našu reprezentaciju iz borbe za bolji plasman.

 

Razgovarali smo s našim Josipom, koji nam je prenio svoje utiske.

Osvojili ste 9. mjesto na Svjetskom prvenstvu. Vaš komentar?

Rezultat je ispod mojih očekivanja. U toj eliminacijskoj utakmici protiv Australije nismo bili pravi i ispali smo. Tri zadnje pobjede u borbi za plasman me vesele jer su dokaz da se nismo raspali i čistog obraza smo otišli kući.

 

Naša reprezentacija je po prvi put sudjelovala na SP-u, što je već ogroman uspjeh. Vaš sveukupan dojam sa spomenutog takmičenja?

Dojam je vrhunski. Veliki broj pojedinaca iz raznih reprezentacija će napraviti velike karijere i drago mi je da smo bili dio tako velikog natjecanja i vidjeli to sve. Imali smo što pokazati, bili smo drugi po postignutim poenima, iza Amerike, Musa je u petorci natjecanja i sigurno je da smo korektno pronijeli ime BiH u svijetu.

Prednosti i nedostaci naše reprezentacije uočeni prilikom odigravanja utakmica na SP-u?

Najveća prednost je ofanzivna tranzicija,igrali smo jako brzo i na veliki broj poena, dok je mana definitivno mali broj igrača u rotaciji.

 

Da li biste izdvojili nekog pojedinca u reprezentaciji i zašto?

Pojedince u timskom sportu ne volim isticati, svi su pokazali da im je mjesto na Svjetskom prvenstvu, vidjeli svoje nedostatke i prednosti u najboljoj mogućoj konkurenciji. Ostaje im samo da krvavo treniraju kako bi mogli ponavljati velike rezultate.

SAD je na kraju osvojila titulu najboljih. Komentar?

Vidljiva je velika fizička dominacija njihove reprezentacije u odnosu na konkurenciju. I ostale reprezentacije imaju talenta i znanja, ali je fizički kontakt definitivno ono što pravi razliku.

Da li ste Vi imali favorita, naravno, osim naše reprezentacije?

Litvanija je po mom mišljenju igrala najljepšu košarku na prvenstvu.

Planovi za dalje?

Odmor, pa slaganje rostera i rad u Klubu, KK Kakanj.