Otac nogometaša napao predsjednika Hajduka

0
1147
Zagreb, 11.4.2012 - Arhivska fotografija od 25.2.2006. godine prikazuje Hajdukov stadion na Poljudu. Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajèeviæ osim Dinama kaznio je i Hajduk jednom domaæom utakmicom bez prisustva gledatelja zbog uèestalog korištenja pirotehnièkih sredstava od strane njegovih navijaèa, pa æe tako Hajduk svoj sljedeæi dvoboj na Poljudu, protiv Luèkog u 27. kolu koje je na rasporedu 21. travnja igrati pred praznim tribinama. foto FaH/ ua

Fizički i verbalno, uz prijetnje smrću, danas je nešto nakon 10 sati u svom uredu na stadionu Poljud u Splitu napadnut Ivan Kos, predsjednik Uprave Hrvatskog nogometnog kluba (HNK) Hajduk, saopšteno je iz HNK Hajduk, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednika Uprave HNK Hajduk napao je tokom sastanka roditelj jednog prvotimca koji je bio u pratnji dvojice suradnika od kojih se jedan predstavio kao zastupnik igrača.

“Za danas je roditelj zatražio sastanak s predsjednikom Uprave HNK Hajduk. Razgovor od strane roditelja i saradnika s jedne strane, te predsjednika Uprave HNK Hajduk išao je isključivo u smjeru nezadovoljstva statusom sina u prvoj momčadi HNK Hajduk, a nakon što mu je u više navrata ponovljeno kako pritisaka na trenera prve momčadi HNK Hajduk neće i ne smije biti, zatražen je i raskid ugovora na štetu kluba”, stoji u klupskom saopćenju.

“S obzirom na to da taj igrač HNK Hajduk ima profesionalni ugovor i ne postoji nikakva pravna osnova za raskid na štetu kluba (klub mu ispunjava sve obveze iz ugovora), predsjednik Uprave HNK Hajduk je u cilju zaštite kluba tu informaciju ponovio roditelju i saradnicima. Nakon što u nekoliko navrata nije udovoljeno njegovom zahtjevu roditelj je fizički nasrnuo na predsjednika Uprave HNK Hajduk, potom i verbalno. Daljnji fizički kontakt spriječio je jedan od dvojice prisutnih saradnika”, dodaje se u priopćenju.

U splitskom klubu navode i da “je spomenuti roditelj i ranije, u nekoliko navrata verbalno vršio pritisak prema uposlenicima HNK Hajduk, a danas je situacija kulminirala incidentom na koji je Hajduk morao reagirati”.

“Sve je prijavljeno policiji koja je izvršila uviđaj te je podnesena i kaznena prijava prijetnje”, tvrde u HNK Hajduk, dodajući: “HNK Hajduk osuđuje svaki oblik nasilja, a istovremeno neće dopustiti i niti jedan oblik pritiska prema stručnom stožeru prve i druge momčadi, trenerima svih selekcija Akademije kluba, te općenito uposlenicima ili Upravi kluba”.

Prema neslužbenim i nepotvrđenim informacijama, predsjednika Hajduka napao je otac igrača Frane Vojkovića, kojeg je policija privela i protiv kojeg će biti podnesena “kaznena prijava za prijetnju”, piše Anadolu Agency.