Ostavila svoju bebu u travi i pored nje dirljivu poruku: “Oprostite mi…”

0
1786

Uredno umotanu novorođenu djevojčicu u visokoj travi pored stambenog bloka u predgrađu Krasnojarska u Rusiji, pronašla je zaprepaštena umirovljenica (83), a s njom je pronašla i rukom napisanu poruku majke, u kojoj između ostalog piše i da će se ona vratiti po svoju kćer.

 

“Definitivno ću doći po nju”, piše između ostalog u poruci koju je ostavila zasad nepoznata majka, za kojom tragaju policija i vlasti grada Krasnojarska u Rusiji i koji vjeruju da se nalazi negdje u blizini mjesta gdje je ostavila bebu.

 

U poruci, majka objašnjava kako je prije odluke noć s djetetom provela na stubištu, no ne navodi konkretne razloge. Bebu je ostavila uredno obučenu, s rozim šeširićem i čarapicama te pažljivo umotanu u dekicu. U takvom stanju pronašla ju je spomenuta umirovljenica, koja ju je odmah odnijela u obližnje sirotište.

 

“Oprostite mi, ali nisam imala kud otići s njom. Ona je vrlo mirno i zdravo dijete. Rođena je 12. kolovoza. Cijepljena je”, napisala je u poruci majka, a prenosi Siberian Times.

 

“Ona je najsvetiji dio mog života. Vratit ću se po nju, sigurno ću se vratiti po nju. No sad ne mogu ništa učiniti. Već smo provele noć na stubištu”, pojasnila je majka u poruci.

 

Vlasti vjeruju da nije otišla daleko, jer smatraju da se vjerojatno htjela uvjeriti da će bebu netko pronaći i uzeti je.

 

Majci su uputili apel da se vrati. “Uvijek postoji način da se pomogne. Definitivno ćemo učiniti sve da ti pomognemo. Vrati se, tvoja te kćer čeka”, poručila je policija majci.