OO HDZ BiH i OO HSS Stjepana Radića Novi Travnik stali uz organizatora Thompsonovog koncerta

0
1823

Udruga PRONT i KŠD Glavica 29.lipnja u Novom Travniku organiziraju koncert Marka Perkovića Thompsona.

Koncert će se održati u Gradskoj dvorani sa početkom u 21 sat. Ulaznice za ovaj spektakl su već u prodaji, a načelnik Općine Refik Lendo i OO SDA Novi Travnik oštro osuđuju ovaj događaj, pozivajući se kako Thompson pjeva nacionalističke i fašističe pjesem, pa su povodom događaja izdali i priopćenje gdje traže da se koncert zabrani.

Organizatori su se potrudili i sve dozvole dobili na vrijeme, tako da će koncert biti održan, a danas su se oglasile i Hrvatske stranke, točnije OO HDZ BiH i OO HSS Stjepan Radić Novi Travnik.

Priopćenje Vam donosimo u cijelosti:

Priopćenje povodom održavanja koncerta Marka Perkovića Thompsona

Iako nije uobičajeno da se političke stranke oglašavaju o najavljenim komercijalnim koncertima, ponukani Priopćenjem OO SDA Novi Travnik, OOHDZ BiH Novi Travnik se obraća javnosti.

Za održavanje bilo kojega koncerta, postoje zakonski propisi koji reguliraju uvjete koje organizatori moraju ispuniti da bi koncert održali. U Bosni i Hercegovini ne postoji „crna lista“ izvođača, pa tako ni zakonska osnovica za zabranu nastupa, ako su ispunjeni  propisani uvjeti. Ukoliko je organizator ispunio uvjete, svoju procjenu sigurnosti daje nadležni MUP, te tako izdaje odobrenje. Zabrinjava nas činjenica da načelnik Refik Lendo u svom obraćanju javnosti „raspolaže“ saznanjima da je ovaj koncert visokoga rizika, te traži zabranu. Pitamo se, da li je Načelnik svoju procjenu preispitao i kod hrvatskih građana kojima je on također Načelnik?  Zašto do sada nije bilo nikakvih problema, obzirom da je ovo treći nastup Thompsona u Novom Travniku? Zašto to nije problem građanima Viteza, Busovače, Kiseljaka?

Iznenađeni smo Priopćenjem OO SDA Novi Travnik, koji kao demokratska stranka traži zabranu, jer svaka zabrana, koja nije došla od organa vlasti ove države, izaziva suprotnu reakciju. Takve bespotrebne reakcije, paušalne ocjene političke stranke, samo izazivaju povišene tenzije koje mogu imati nesagledive posljedice. Svjedoci smo nastupa bezbroj pjevača širom BiH koji slobodno pjevaju, a nisu svima po volji. Najvažnije je imati mogućnost izbora, pa ako želiš, platiš ulaznicu 15 KM i možeš u koncertu  uživati.

Tražimo od svih odgovornih da učine sve da se situacija u Novom Travniku smiri, jer ovo ne smije biti način „dobijanja“ političkih poena preko leđa građana. U ovome gradu su pjevali i pjevat će mnogi pjevači koji imaju svoju publiku. Novi Travnik nije nikada pa neće ni sada biti crna rupa koju će se zaobilaziti. Danas Thompson, sutra…

OOHDZ BiH Novi Travnik

OOHSS Stjepana Radića