Omladinski iftar u Travniku okupio 600 postača

0
2238
Izvor: Tntportal

U prijelom ambijentu na Starom gradu u Travniku upriličen je drugi po redu omladinski iftar na kojem se okupilo oko 600 postača kako iz Travnika tako i iz okolnih mjesta.

Nakon što su klanjali akšam namaz, uslijedio je pucanj sa Starog grada koji je označio početak iftara. Najzaslužnija za organizaciju ovog iftara jeste mlada Travničanka, Jasmina Fajkić, koja je u javnosti poznata kao organizor nekoliko velikih humanitarnih projekata.

Jasmina ističe da je u organizaciji iftara imala pomoć veliki broj građana, bh. kompanija , općine Travnik i Medžlisa Islamske zajednice Travnik.

Omladinskom iftaru je prisustvovao je i načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić, koji je pohvalio organizaciju iftara.

Cilj iftara je prije svega udruženje mlađih generaciija u ovom svetom muslimasnkom mjesecu. Jedan od sponzora bila je Vispakov brend ‘Zlatna džezva’, a brojni posjetioci su imali priliku da besplatno kušaju pravu domaću kahvu iz najveće džezve na svijetu. Ovim je još jednom AS grupacija, u čijem sastavu djeluje Vispak, demonstrirala istančan osjećaj za prepoznavanje domaćih manifestacija od velikog društvenog značaja, te dala divan ramazanski poklon građanima.