Okupila se kadetska reprezentacija BiH

0
1096

Trodnevne pripreme u Zenici

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje će odraditi trodnevne pripreme.

Selektor Sakib Malkočević za ovo okupljanje neće moći da računa na povrijeđenog Đanija Salčina. „Svi igrači koje smo pozvali su došli.

Nema Salčina koji  je operisan i upitno je da li će biti spreman do kvalifikacija, a on je bitan igrač za ovaj tim“, rekao je Malkočević i dodao: „Zbog učešća na EP propustili smo razvojni turnir i zato nam je bitno ovo okupljanje, da što bolje upoznamo ekipu i spremimo je za kvalifikacije. Vremena je malo i moramo ga maksimalno iskoristiti. Imat ćemo i dvije utakmice protiv Italije nakon čega ćemo imati jasnu sliku kojih 18 igrača će nastupiti u kvalifikacijama gdje nam je ponovo cilj plasman u Elitni krug.“

Reprezentativac Denis Nišić oduševljen je zbog dolaska na okupljanje: „Presretan sam što sam dobio poziv selektora i priliku da se pokažem u dresu sa nacionalnim grbom. Atmosfera na okupljanju je odlična. Trudiću se u ova tri dana da pokažem šta znam i zaslužim poziv i za naredne reprezentativne akcije.“

Izabranici Sakiba Malkočevića će u tri dana priprema odraditi četiri treninga.

Selektor Sakib Malkočević za ovu reprezentativnu akciju pozvao je sljedeće igrače:

Matej Perković (Široki Brijeg), Jasmin Kršić (Željezničar), Enio Zelić (Čelik), Adnan Kanurić (Red Bull Salzburg, Austrija), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija), Edin Marić (Velež), Armin Imamović (Sarajevo), Dušan Ristović (Crvena Zvezda, Srbija), Stefan Santrač (Crvena Zvezda, Srbija), Kenan Šahbazović (Sarajevo), Rijad Sadiku (Sarajevo), Marko Martinović (Hajduk Split, Hrvatska), Lovro Musa (Široki Brijeg), Eldin Omerović (Sloboda), Denis Nišić (Bayern, Njemačka), Ahmed Hasanović (Željezničar), Milan Šikanjić (Crvena Zvezda, Beograd), Nemanja Kostić (Čukarički, Srbija), Abdulah Džafo (St. Polten, Austrija), Rado Radić (Partizan, Srbija), Igor Savić (Zrinjski), Hajrudin Karasalihović (Colorado, SAD), Miralem Ramić (Hertha, Njemačka), Haris Kotarević (Sloboda), Emir Sejdović (Frankfurt), Asmir Halilović (Austria Wien, Austrija), Alen Dejanović (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Matej Božić (Zrinjski).