OI : RUKOMETNI KLASIK ZA SLADOKUSCE

0
1150

Hrvatska nabrijana na Francusku: ‘Spremni smo razbiti Omeyera’

Danas s početkom u 16.30h na rasporedu je veliki rukometni klasik, ogled između Hrvatske i Francuske u sklopu 4. kola skupine A olimpijskog turnira. Tekstualni prijenos ogleda UŽIVO pratite na portalu Sportskih novosti.

HRVATSKA – FRANCUSKA 16.30h

Hrvatska: Stevanović; Slišković, Duvnjak, Kopljar, Štrlek, Brozović, Čupić

Francuska: Omeyer; Narcisse, N. Karabatić, Porte, Guigou, Sorhaindo, Abalo

Junak u pobjedi nad Danskom : Domagoj Duvnjak

Uvijek je važno pobijediti Francusku. Nikad nije lako. Obrana Francuza nas dosta muči godinama i danas će biti zanimljivo vidjeti može li ta Francuska agresivna obrana, koja nama ne paše u igri “sedam na šest”, koju preferiraBabić, biti manje agresivna, a to znači da bi vanjski šuteri trebali doći do izražaja više nego dosad.

Dva naša vanjska, dva mladića Stepančić i Mamićigraju u Francuskoj. Mamić s dvije godine staža u Dunkerqueu, a Stepančić je novi član PSG-a. Dakle, to bi trebale biti informacije iz prve ruke.

Marko Mamić se još nije opustio, kada je u igri, misli da mora odmah napraviti nešto i to su stvari koje će nestati s vremenom. Napredovao jest, pretvorio se u odličnog asistenta, ali nama treba i Mamić strijelac s pozicije.

– Njihova obrana može se razbiti vanjskim šutom. No, to ovisi kako će se oni postaviti. Ako budu agresivni, treba biti pametan… Od nas se očekuje da šutiramo na gol i bude li prilike, bit će tako.

Obrana je ključ

Nema novosti kod Francuza?
– Nema, Francuzi su velika momčad. Zna se koji su ključni igrači. Zna se sve.
Što će biti ključ?

– Obrana, vraćanje, polukontra i kontra. Vidim naš napredak i očekujem povoljan rezultat za nas u tome.
Ima i novih lica kod Francuza.
– Ima, makar to nisu neka nova lica u pravom smislu. Grebille je najvažnije, vratio se nakon ozljede. Porte je već dugo unutra umjesto Baracheta, tako da nema tu previše iznenađenja. Mogu iznenaditi u svakom trenutku, preuzeti odgovornost. Nije im strano – kaže Mamić.

Luka Stepančić polako i sigurno postaje sve opasniji.
– Ja sam sve zadovoljniji s povratkom. Iznad očekivanja čak. Malo me ozljeda zgloba usporila uoči starta, ali sada je sve u najboljem redu. Očito sam se tempirao po cijeloj momčadi i polako se dižemo.
Nismo izgledali dobro na startu?
– Ne baš. Možda se činilo da će se sve poljuljati. Trebala nam je takva pobjeda i protiv Argentine i protiv Danske. Igrali smo pravu obranu i to je uvijek najbolji put do pobjede.

Nema straha

Protiv Francuza je teško zabijati golove?
– Francuzi nas respektiraju više od ostalih. I mi njih, naravno. To su dvije selekcije koje su obilježile svjetski rukomet. Oni imaju bolji skor, ali smatram da ovdje nema favorita. Očekujem izjednačenu utakmicu i pobjedu kojom ćemo osigurati četvrtfinale.
Nešto se uvijek pita i Omeyer, kako stojite s njim?
– Respekt Omeyeru, ali straha nema. Imam s njim dobra iskustva u Ligi prvaka. Imamo velike uloge u tom sedmom igraču mi šuteri i spremni smo preuzeti odgovornost, ukaže li se za to prilika, i razbiti Omeyera.
To je riječ. Ali samo strpljivo, sve će doći kada treba… Kao i Danska.