Održana sjednica Predsjedništva BiH

0
1088

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici donijelo Odluku o kandidaturi BiH za članicu Odbora UNESCO-a za svjetsku baštinu.

Predsjedništvo BiH podržava inicijativu da se BiH kandidira za članicu Odbora UNESCO-a za svjetsku baštinu na izborima koji će biti održani u listopadu 2017. godine, u sklopu zasjedanja Generalne konferencije UNESCO-a u Parizu.

Državno Predsjedništvo je usvojilo Platformu za nastup BiH tokom članstva u Ekonomskom i socijalnom vijeću Ujedinjenih naroda(ESOCOC), u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. godine.

Na današnjoj sjednici donesena je Odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke, zapošljavanju članova obitelji oosoblja diplomatske misiije ili karijernih konzularnih predstavnika.

Primljena je k znanju Informacija o sudjelovanju izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH na 8. halifax sigurnosnom forumu u Kanadi, od 18. do 20. studenog 2016. godine.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju o posjeti izaslanstva Ministarstva obrane BiH Kraljevini Norveškoj, od 21. do 23. studenog 2016. godine.

Donijelo je Odluku o davanju odobrenja za zaključivanje memoranduma o razumijevanju između zrakoplovnih tijela BiH i zrakoplovnih tijela Mađarske.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja više sporazuma, među kojima je i Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o uspostavljanju novog zajedničkog graničnog prijelaza na lokaciji Bratunac-Ljubovija.

Također, donijelo je odluke o ratifikaciji više međunarodnih sporazuma, ugovora i protokola.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo pokroviteljstvo sedme međunarodne investicijske konferencije – Sarajevo Business Forum 2017 (SBF), koja će biti održana u Sarajevu, 22. i 23. svibnja 2017. godine – priopćeno je iz Predsjedništva BiH.