Novotravnički srednjoškolci organizirali humanitarnu akciju za sugrađane

0
1143

U utorak je u Srednjoj školi Novi Travnik organizirana humanitarna akcija u kojoj su učenici, zajedno sa profesorima i osobljem škole, donirali hranu i higijenske potrepštine za župu “Presvetog Trojstva” i župu “Uzašašća Gospodinova”, a jedan dio i za Katoličku obiteljsku udrugu “Milosrdno srce”.

Svake godine za Božić i za Uskrs mi pravimo neku vrstu humanitarne akcije, bilo da se radi o novcu ili o hrani. Ove godine su to bile osnovne prehrambene namirnice i higijenske potrepštine koje će se u župama darovati onima kojima je to potrebno. Svi galame današnju mladost, ali djeca su humana i pokušavaju pomoći, izjavila je za Drukčiji radio organizatorica ove akcije, profesorica Željka Zlojo-Martinović.

Profesorica Željka je također pokretač sekcije u Srednjoj školi Novi Travnik pod nazivom “Bolji Novi Travnik”, s kojom su počeli od ove školske godine.

Ove godine su se učenici, u suradnji s profesoricom, odlučili da prikupljena sredstva doniraju u dva gradska župna ureda. Ja bih istaknula spremnost naših učenika da odgovore na svaku našu inicijativu i da čak i oni sami predlažu inicijative. Spomenula bih to jer smo često spremni osuđivati mlade, govoriti da nisu humani, da ne žele pomoći. Mi tvrdimo suprotno i ponovno smo pokazali da su naša djeca spremna pomoći, izjavila je ravnateljica Srednje škole Novi Travnik Dražana Hegediš.