Novotravničanin Boris Blažević izabran za predsjednika studentskog zbora Filozofskog fakulteta u Mostaru

0
1932

“Mislim da je došlo moje vrijeme”, rekao je za treci.ba Boris Blažević, novoizabrani predsjednik Studentskog zbora Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

 

Boris dolazi iz Novog Travnika, student je pete godine studija njemačkog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

 

,,Bio sam predstavnik godine i predstavnik svih studenata njemačkog jezika i književnosti otkad sam počeo studirati. Prošle godine bio sam zamjenik predstavnice četvrte godine u Studentskom zboru, kada je i počela moja aktivnost za Studentski zbor“, rekao je Boris koji je prošle godine bio i koordinator tečajeva njemačkog jezika koje je organizirao Studentski zbor.

 

Ove akademske godine kandidirao se za predsjednika Studentskog zbora Filozofskog fakulteta te je zahvalan svojim kolegicama i kolegama što su ga izabrali.

 

,,Najvažnije je da zastupam prava i interese studenata te ih obavještavam o pojedinim odlukama, novostima i nekim promjenama koje se događaju u tim tijelima fakulteta u kojima sam ja član i imam pravo glasa”, ističe Boris.

 

Cilj mu je animirati i motivirati studente da se uključe u izvannastavne aktivnosti te da sami nešto pokrenu. ,,Ja kao predsjednik Studentskog zbora na Filozofskom fakultetu želim u suradnji s ostalim kolegicama i kolegama raditi na tome da se pokrenu i mnoge druge aktivnosti koje dosad nisu postojale.”

 

Iako jako skroman dečko, nije krio svoje oduševljenje što je upravo on izabran. Najveća podrška bili su mu kolegice i kolege, koji su od samog početka uz njega. U njemu su vidjeli osobu kojoj mogu vjerovati i osobu koja je dorasla toj zadaći.

 

,,Moram priznati da zaista nije lako, ali ja sam na to spreman. Znao sam u što se upuštam prilikom kandidature i sad sam jako sretan što imam tu čast. Želim opravdati povjerenje svojih kolegica i kolega”, navodi naš sugovornik.

 

Boris nije imao protukandidata za predsjednika Studentskog zbora na Filozofskom fakultetu, što mu je jako žao. Volio bi da je postojao drugi kandidat, tako da bude siguran da su studenti konkretno njega izabrali, a ne samo zbog toga što se jedini kandidirao. Ali, on u tome vidi i pozitivnu stranu. ,,Kada su druge kolege čuli da ću se ja kandidirati, možda su zbog toga odustali. Možda misle da sam upravo ja taj koji je u potpunosti spreman obavljati tu dužnost.”

 

Boris smatra da su svi dosadašnji predstavnici bili izuzetno sposobni obavljati tu dužnost, da su svoj posao radili jako dobro. „Ja sam tek ove godine osjetio taj poziv i jednostavno-kandidirao sam se”, ističe Boris.

 

Iako student nastavničkog smjera na Odjelu germanistike, priznao je kako se u početku svoga studija nije mogao zamisliti u učionici kao nastavnik ili profesor. ,,Sada kroz neku praksu vidim sebe kao nastavnika njemačkog jezika. Također, sviđa mi se i znanstveni rad tako da ću najvjerojatnije upisati i poslijediplomski studij i želim doprinositi znanosti te biti aktivan na tom području.”

 

Kao jedan od najboljih studenata njemačkog jezika i književnosti i novoizabrani predsjednik Studentskog zbora Filozofskog fakulteta, Boris obećaje ,,sve svoje obveze i dužnosti obavljat ću maksimalno odgovorno i ozbiljno.”

 

Anamarija Ivanković