U Novom Travniku održana smotra izvornog folklora i svečani mimohod folkloraša

0
2034

U Domu kulture u Novom Travniku večeras je održana smotra izvornog folklora kao i svečani mimohod rujanskih susreta.

U bogatstvu folklorne tradicije, program su svojim nastupima večeras obogatila različita društva iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Svi oni su se trudili na što vjerodostojniji način prikazati kulturu različitih krajevaVeliko nam je zadovoljstvo što su se ljudi odazvali ovakvoj manifestaciji kako naši gosti tako i građani Novog Travnika, kazala nam je Dolores Božić predsjednica KUD “Stari Hrast 2000”.

Svečanim mimohodom folkloraši se u najboljem svjetlu predstavili građanima Novog Travnika koji su došli podržati sudionike smotre i uživati u pjesmama, plesovima, vrijednim narodnim nošnjama i običajnim segmentima koje su donijeli i prikazali u našem gradu.

Rujanski susreti započeli su promocijom knjige “Tradicijski obrti Hrvata u Bosni i Hercegovini” autora Marinka Slipca, dok je sinoć održana izložba fotografija pod nazivom “Fotografiraj i čuvaj narodno blago” Nikole Franjića. Manifestacija se završava sutra folklornim koncertom “Stari hrast usred moga sela” na Trgu sv. Josipa u Rankovićima.