Novi Travnik: Započele radionice u okviru projekta “Osmijeh Planete je u tvojim rukama”

0
2363

Ekopak je u Novom Travniku, u suradnji sa Općinom Novi Travnik i komunalnim poduzećem Vilenica Čistoća, te uz podršku nevladine organizacije Eko tim iz Sarajeva započeo sa radionicama za edukatore u okviru edukativnog projekta „Osmijeh Planete je u tvojim rukama“.

Djeca će dakle proći radionice, a motiv za sudjelovanje i aktivnost svakako je završna manifestacija odnosno kviz u kojem imaju priliku osvojiti i vrijedne nagrade.

Projekat je usmjeren na najmlađe kako bi kroz interaktivne radionice naučili kako i zašto razdvajati ambalažni otpad u eko-otoke i kako bi zatim edukativno djelovali na svoje roditelje, kazala je ovom prilikom i direktorica JKP Vilenica Čistoća Svjetlana Tokalić

Projekat ‘Osmijeh Planete je u tvojim rukama’ je osmišljen kao dugotrajan i dugoročan projekat koji u budućnosti treba da uđe u svaku školu u Federaciji BiH. Cilj je da educiraju mlade generacije, kojima razdvajanje otpada treba da postane kultura življenja kao svakom suvremenom građaninu Europe, prenosi TNT portal.

Projekat se uspješno implementirao u više općina, a Ekopak najavljuje da će sa realizacijom projekta nastaviti u narednom periodu.