NOVI TRAVNIK Vlast ne odustaje od pješačke zone: Preusmjeravanjem prometa u sporedne ulice bit će ugroženi pacijenti, učenici i korisnici “Duge”?

0
3531

Iako su komentari dobrog dijela vijećnika bili izuzetno negativni, novotravnička lokalna vlast ne odustaje od projekta pješačke zone u ulici Kralja Tvrtka.

Naime, ukoliko prođe na sutrašnjem Općinskom vijeću, te nakon javne rasprave, ovim urbanističkim projektom za promet bi bio zatvoren dio grada od zgrade Kantonalnog suda do caffea Lotos, odnosno dio prometnice kroz glavnu gradsku ulicu.

Takvim rješenjem pojačao bi se promet motornih vozila u dvije sporedne ulice, pa su vijećnici zadnji put negodovali jer bi stanje u ionako prometno zagušenoj ulici pored Doma zdravlja bilo još gore, a sretno rješenje nije niti povećati promet drugom sporednom ulicom, pored osnovne i srednje škole, kao i centra “Duga”. Preusmjeravanje prometa na dvije relativno neuvjetne prometnice, smatrali su tad vijećnici, ugrozilo bi kako pacijente Doma zdravlja, tako i učenike i korisnike “Duge”.