Novi Travnik domaćin Izbora najboljih sportaša SBK-a za 2017. godinu

0
2876

U zgradi Vlade SBK-a danas je održana je 1. sjednica Organizacijskog odbora ” Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2017. godinu” sastavljenog od istaknutih sportskih radnika sa područja SBK-a, načelnika Općina Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje, Vitez, Donji Vakuf i načelnika Općine Novi Travnik Refika Lende koji je ujedno i domaćin ovogodišnje manifestacije.

Sjednicom je predsjedavala ministrica Katica Čerkez koja je već treći put za redom na čelu Organizacijskog odbora koji je ove godine jubilarni 15. po redu ” Izbor najboljih sportaša Kantona“. Ministrica Čerkez u svojstvu predsjedavjuće Organizacijskog odbora obratila se prisutnima istaknuvši značaj ove manifestacije za Kantona, posebno za sportaše i sportske radnike koji daju svoj doprinos u razvoju sporta i da je jako važno da se oda priznanje za postignute rezultate tokom godine što Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta prepoznaje 15 godina kroz izdvajanje novčanih sredstava i aktivno sudjelovanje u radu tijela ove izuzetno značajne manifestacije čime doprinosi kvalitenom radu.

Ministrica Čerkez istaknula je da Vlada SBK-a za ovu godinu predvidjela iznos od 700.000,00 KM novčanih sredstava za sport i da se nada će u skorije vrijeme Vlada SBK-a ispoštovati zakonsku obvezu od 0,5% ukupnih sredstava Proračuna SBK-a i da je tjelesna aktivnost značajna za razvoj mladih, kao i ostalih starosnih generacija posebno u posljednje vrijeme pripadnika treće starosne generacije.

 

Najteži i najodgovorniji zadatak pripada članovima Ocjenjivačkog suda/žirija ”Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2017. godinu” koji ima zadatak da izabere najbolje među najboljima i da u 29 kategorija proglasi pobjednike s obzirom da je izmjenama i dopunama Pravila za izbor sportaša i sportske ekipe SBK-a od ove godine povećan broj kategorija.

Jednoglasnom odlukom prisutnih izabran je Ocjenjivački sud/žiri ”Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2017. godinu” u sljedećem sastavu: Vlado Mičić, predsjednik, Avdulah Zlotrg, potpredsjednik, Ivica Bonić, Nusret Baručija, Edhem Ekmeščić, Boro Vujica i Dženan Mahmutbegović, članovi.

Manifestacija ”Izbor najboljeg sportaša Kantona za 2017. godinu” održati u Domu kulture u Općini Novi Travnik 23. veljače 2018. godine sa početkom u 18,00 sati.