Novi Travnik: Preko 5000 postača na iftaru u Merkezu

0
2198

Kompanija “Merkez Oil” d.o.o. je i ove godine upriličila tradicionalni iftar, na koji su bili pozvani postači iz svih krajeva BiH.

Novi Travnik, grad mladosti, je ponovo bio centralno mjesto okupljanja postača radi zajedničkog iftara koji je upriličen ove subote, u organizaciji novotravničke kompanije “Merkez Oil” d.o.o.

Iz kompanije ističu kako su i ove godine, kao i prethodnih, na iftar bili pozvani svi postači, a posebno oni koje zbog socijalnog statusa inače niko ne poziva.

“Merkez Oil” d.o.o. Novi Travnik, prema riječima Zeira Krnjića – vlasnika kompanije, ovu manifestaciju baštini još od 1995. godine. Ova je 21. po redu te ujedno i najmasovnija do sada. Ovogodišnji iftar je specifičan i zbog toga što se po prvi put organizovao i iftar za žene.

Iz kompanije “Merkez Oil” poručuju da šalju poruku mira, pozdrav suživota svim dobronamjernim ljudima, iz Novog Travnika- grada mladosti.

Iftaru su prisustvovali i predstavnici vjerskog, društvenog i političkog života, poslovni partneri kao i mnogobrojne istaknute ličnosti.

Nakon iftara, upriličen je kulturno-vjerski program, a svojim interpretacijama ilahija i sevdalinki su mnogobrojne posjetioce oduševili Semin Rizvić i Arnes Mehanović.

Zatim je klanjan jacija namaz sa teravijom u u Čaršijskoj džamiji N. Travnik, a oko ponoći su gosti ispraćeni.

Na ovogodišnjem iftaru je prisustvovalo oko 5500 ljudi, te se, prema riječima vlasnika kompanije, već planira iftar za iduću godinu.

 

Više u prilogu Kanal 6 HD TV: