Novi detalji akcije “Lašva”: Uhapšeno sedam osoba koje su trgovale drogom

0
1991

Službenici Federalne uprave policije (FUP) i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona uz asistenciju jedinice za podršku MUP-a SBK, danas su proveli akciju „Lašva“.

Tokom ove akcije, izvršeni su pretresi na šest lokacija na području Travnika i Viteza, a uhapšeno je sedam osoba.

hapsenje-akcija-lasva-travnik-vitez
Trojica odvedeni u Sarajevo

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskog suda u Travniku, slobode su lišeni I.F. (28), M.F. (32), S.F.(21), Z.J. (39), B.T. (30) i  D.F. (38), G.R. (26). Uhapšene osobe se dovode u vezu s krivičnim djelom „udruživanje radi činjenja krivičnog djela“ , te za  krivična djela „neovlašetana proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ .

Nakon izvršenih pretresa, lica lišena slobode privedena su na dvije lokacije u detašman FUP-a u Travniku i u sjedište Federalne uprave policije u Sarajevu radi kriminalističke obrade.

Kako nezvanično doznaje avaz, tri osobe su odvedene na kriminalističku obradu u Sarajevo, dok su četiri zadržane u Travniku. Među osobama lišenim slobode su i tri brata iz Viteza. Jedan od njih je višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela povezanih s trgovinom droge i bio je hapšen prije dvije godine u akciji FUP-a u Vitezu. Po završetku kriminalističke obrade, osobe uhapšene u akciji „Lašva“ uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu bit će predate na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Travnik.