NIKUDA BEZ KIŠOBRANA: Evo gdje će i koliko kiše pasti u narednih nekoliko dana

0
1392

Danas se Bosni očekuje umjereno oblačno vrijeme

U jutarnjim satima sa kišom u sjeveroistočnim područjima. Tokom dana i u večernjim satima sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u većini područja. Padavine će mjestimično biti i intenzivnije, a lokalno je moguća i pojava grada. Na krajnjem jugu nešto sunčanije i bez padavina. Vjetar slab do umjeren, zapadnog i jugozapadnog smjera, a na momente i pojačan. Jutarnja temperatura od 11 do 17, a najviša dnevna od 24 do 30 stupnjeva.
U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 13, a najviša dnevna temperatura oko 26 stupnjeva.

 

Sutra umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine će mjestimično biti i intenzivnije, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Prestanak padavina prema kraju dana. Na jugu Hercegovine umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stupnjeva.

 

U subotu umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine će mjestimično biti i intenzivnije, lokalno je moguća i pojava grada. Krajem dana i tokom večeri postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stupnjeva.

 

U nedjelju sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, ponegdje u istočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 17, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu do 32 stupnja.