Nestala Banjalučanka pronađena živa i zdrava u Međugorju

0
1336

U subotu oko 10, 30 sati zadnji put je viđena Sanela Vojinović (1967) iz Banjaluke na putu prema Brdu ukazanja, gdje se odvojila od grupe i otad joj se gubi svaki trag.

Kako je priopćeno iz Saveza Gorskih službi spašavanja u BiH, spašavatelji HGSS-a Čitluk su obaviješteni oko 18 sati o njezinom nestanku i od tada kreće potraga, koju vodi pročelnik HGSS-a Čitluk Žarko Pehar.

Na teren su stigli i ostali timovi GSSuBiH – GSS Široki Brijeg, HGSS Posušje, GSS HBŽ, HGSS Mostar, GSS Jablanica, GSS Grude, i dva potražna tima s psima, ukupno 53 spašavatelja.

“Nakon što je pretekla svoju grupu pri penjanju na Brdo ukazanja u Međugorju Sanela je, očigledno fizički spremna išla naprijed i prošla skretanje koje bi je odvelo do kipa Gospe gdje se uputila, ali je staza odvela visoko na brdo Gradina. Ubrzo nestaje staze, počinje lutanje, a i nestaje baterije u mobilnom telefonu”, stoji u priopćenju.

Iz GSSuBiH ističu kako je Sanela po pronalasku kazala da je sačuvala prisebnost i da osim nedostatka vode i dezorijentacije nije imala većih problema.

Spasilački timovi GSSuBiH koji su noćas do 4 sata tragali za Sanelom, jutros su sretno opozvani.

U potragu su bile uključene i policijske službe Čitluka i Banja Luke, te pripadnici GSS-a Banja Luka koji su pokušavali doći do Sanelinog telefonskog broja i do niza informacija korisnih za traganje.