Napad nožem u centru Londona: Jedna žena ubijena, šestero ljudi ranjeno

0
1083

U napadu nožem u središtu Londona smrtno je stradala jedna žena (60) i još je do šestero osoba ozlijeđeno, a osumnjičeni muškarac je uhićen.

Napadač (19) ima ‘određenih mentalnih problema’, javlja policija, prenosi dailymail. Incident se dogodio u srijedu u 22:30. Napadač se trenutno nalazi u bolnici koju čuva vojska.

Londonom se proširio strah da napadač nije djelovao sam, ali policija je odbila komentirati takve navode. Jedan svjedok je ispričao kako je vidio jednog napadača kako bježi motorom s mjesta nesreće.

“Terorizam je jedna od mogućnosti koja se još ispituje u ovoj fazi”, priopćila je policija, a prenosi Reuters.

Londonska policija ranije je izvijestila da će po gradu rasporediti dodatnih 600 naoružanih policajaca radi zaštite od mogućih terorističkih napada. Većina policajaca u Londonu ne nosi oružje, a dodatne snage bit će vidljive i pokrivat će cijeli grad, pješice i u vozilima.

Drugi svjedok, poznat po imenu Michael, je ispričao kako je čuo vrisak i zapomanje, a onda pronašao žrtvu prekrivenu krvlju koja je ubrzo umrla. Kaže i kako mu se čini da je žrtva zapomagala na španjolskom jeziku.

– Čuo sam vrisak. Došao sam do parka i vidio djevojku kako leži na podu, a iz leđa joj curi krv. Druga je djevojka imala krv po ruci. Vikala je ‘sve sam vidjela’ na španjolskom jeziku. Svi su pričali španjolski pa mislim da su bili grupa – ispričao je Michael.

Mnoge stanovnike Londona ovaj napad je podsjetio na teroristički napad 7.7.2005. koji se dogodio na istom području. To je za Veliku Britaniju bio jedan od najstrašnijih dana, u stravičnom napadu smrtno su stradale 52 osobe, prenosi 24sata.hr