Nakon Kovača i Petrova, u Stolac stiglo i izaslanstvo SDA

0
390
“Žao mi je što smo bili dovedeni u situaciju da prekinemo izbore, ali drugog izbora nismo imali. Uopće nije bitno tko će pobijediti, bitno je da sve bude korektno”, rekao je za Salmir Kaplan

U Stolac je danas stiglo i izaslanstvo Stranke demokratske akcije, koju čine Melika Mahmutbegović, Šefik Džaferović, Edin Mušić i Aljoša Čampara. Oni su se sastali s predstavnicima Inicijative za Stolac.

Njihova posjeta, kako prenosi FTV, vrlo je vjerojatno, potaknuta je posjetom predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, tijekom koje je Stolac nazvao hrvatskim prostorom.

Pozvali su na stabilizaciju prilika u ovoj hercegovačkoj općini i izrazili nadu da će izbori biti što prije održani.

”Posjeta visokog izaslanstva SDA je posjeta građanima Stoca, posjeta ljudima koji se bore za pravcu i zakon. Imamo izvanrednu situaciju, nadamo se da će se izbori uskoro održati. U Stocu nitko nije ljubitelj nasilja. Do ovoga je došlo zbog nepoštivanja zakona. Jako mi je žao što je došlo do ovoga. Žao mi je što smo bili dovedeni u situaciju da prekinemo izbore, ali drugog izbora nismo imali. Uopće nije bitno tko će pobijediti, bitno je da sve bude korektno”, rekao je za N1 Salmir Kaplan, kandidat na načelnika Općine Stolac.

Šefić Džaferović koji je predvodio izaslanstvo SDA u Stocu kazao je da svi građani Stoca zaslužuju podršku, ne samo jedan dio građana.

”Mi smo u ovom sastavu danas izašli da damo podršku Inicijativi za Stolac i svim građanima Stoca na stabiliziranju situacije i prilika ovdje. Danas smo u razgovorima s predstavnicima Inicijative kazali da insistiramo da se utvrde sve činjenice koje su vezane za izborni proces u Stocu. Više je nego očigledno da je jedan dio lokalne administracije pokušao da utječe u izbornim prevarama. Tražimo da se građani Stoca prestanu pozivati u Policijsku stanicu, da se krene od onih koji su ”zakuhali” cijelu stvar. Neprihvatljo je da to budu samo ljudi koji podržavaju Inicijativu. Tražimo od Središnjeg izbornog povjerenstva da raspiše nove izbore koji će se održati isključivo u skladu sa zakonom uz povećanu superviziju. Pozivamo sve građane Stoca, ne samo Bošnjake, da sudjeluju u uspostavi konstruktivne atmosfere”, ispričao je Džaferović.

Prokomentirao je i dolazak predstavnike Vlade Hrvatske u Stolac danas. Rekao je da nema ništa protiv dolazaka državnika iz susjednih zemlja, ali tek kad se ispoštuju određene procedure.

”Dužnosnici susjednih zemalja su uvijek dobrodošli u BiH, ali se za to trebaju ispuniti određene procedure koje propisuje država BiH. Ja ne znam da li su ove procedure ispoštovane. Želimo da kada dužnosnici susjednih zemalja dolaze ovdje, da daju podršku svim građanima BiH. Nije dobro dolaziti i podržavati samo jednom narodu. Ova zemlja je takva i zahtjeva da se daje podrška svim njenim građanima”, dodao je.

Podsjećamo, još uvijek nije poznato kada će izbori u Stocu biti održani.