Ovo su najcesci izgovori pijanih vozaca – Broj 3 ce vas nasmijati do suza

0
1779

Ovo su najcesci izgovori pijanih vozaca – Broj 3 ce vas nasmijati do suza

Popio sam samo jednu čašicu. Vi biste i krv da mi uzmete. To što aparat pokazuje je od sinoć, tad jesam bio pijan, sad nisam. Od jutros samo sok pijem – samo je jedan od izgovora pijanih vozača.

vo je samo jedan u nizu mnogobrojnih izgovora koje vozači u Srbiji koriste kada ih policija uhvati za volanom u alkoholisanom stanju. Akteri gotovo svakodnevnih situacija su “obični ljudi”, ali i mnoge javne ličnosti iz svijeta estrade, politike, sporta, otkrili su za “Novosti” u prednovogodišnjoj patroli ulicama Beograda, Vladan Kuzmanović i Branko Marinković, saobraćajci sa višedecenijskim stažom.

Kuzmanović se prisjeća jednog od najnevjerovatnijih slučajeva. Dogodilo se to kada je u rutinskoj kontroli zaustavio šezdesetogodišnjeg vozača, koji je u automobilu bio sa suprugom i dvoje unučića.

SAMO DA UZMEM TAŠTU KOD FRIZERA
IZ VIŠEGODIŠNJEG ISKUSTVA SAOBRAĆAJNIH POLICAJACA NA PODRUČJU ŠUMADIJE, PRIPITI VOZAČI SE, PRILIKOM KONTROLA VADE DA ” SU POPILI SAMO PAR PIVA”, ILI DA SU SKOKNULI DA TAŠTU UZMU IZ FRIZERSKOG SALONA, DA VOZE SAMO NEKOLIKO STOTINA METARA, TE DA NEKOLIKO PIĆA NIKOG NE UGROŽAVA.

– Dao sam mu alkometar i kad je dunuo, umalo nisam pao u nesvjest. Pisalo je 4,2 promila alkohola u krvi – prisjeća se naš sagovornik. Kada sam ga pitao šta je pio, rekao mi je bez ustezanja – Kilo vinjaje i još malo od druge flaje. Normalno je pričao i nije zaplitao jezikom, a kada sam ga pozvao da izađe iz automobila, bez problema je stajao na nogama

S druge strane, ima i onih koji vrlo loše podnose alkohol, pa se desi da zadremaju u kolima dok se prevoze na trežnjenje.
– Ipak, većina se otrezni kada ih smjestimo na zadnje sedište policijskog vozila – kaže Kuzmanović.

NE VEZUJEM SE ZBOG SLABOG SRCA
JEDAN VOZAČ, OPET, KAD GA JE SAOBRAĆAJNA POLICIJA ZAUSTAVILA JER NIJE KORISTIO SIGURNOSNI POJAS, KLEO SE DA MU JE LJEKAR SAVJETOVAO DA SE NE VEŽE ZBOG PROBLEMA SA SRCEM I PLUĆIMA – KAŽE PREDRAG RADOSAVLJEVIĆ, KOMANDIR SAOBRAĆAJNE POLICIJSKE ISPOSTAVE U VALJEVU.

Policajci Vladan i Branko kažu da nije rijetkost da uhvate i javne ličnosti u alkoholisanom stanju, a nedavno im se dogodila anegdota sa jednim našim poznatim pjevačem. Te večeri su nasumično zaustavljali automobile, kada se pored njih samoinicijativno parkirao automobil. Vozač je spustio prozor i poluljutito ih pitao zašto njega nisu zaustavili.

– Pa svaki put kad sam pijan, vi me zaustavite i pišete mi kaznu. Sad kada sam trijezan, a naiđem na vas, vi me pustite da prođem – odbrusio im je pjevač.
Kazne često pišu i zbog nevezivanja sigurnosnog pojasa, ali i tada postoje opravdanja.

– Ljeti nam kažu da im smeta pojas jer je mnogo vruće, pa se znoje pod njim. A zimi obrnu priču, pa se žale da im je jakna velika i da im je teško da vežu pojas preko nje.

Nekada oni koji budu uhvaćeni u prekršaju koriste i pretnje kako bi se izvukli. Naši sagovornici kažu da im se dešavalo da naprave zapisnik i da onda vozač zaprijeti kako će ih prijaviti da su mu tražili mito

JEO SAM BOMBONE SA RUMOM
NEDOZVOLJENU KOLIČINU ALKOHOLA PRAVDAJU DA SU TOG DANA JELI GROŽĐE, ŠLJIVE, JABUKE ILI NEKO DRUGO VOĆE ILI JELI BOMBONE SA RUMOM. IMA I ONIH KOJI POKUŠAVAJU DA UBIJEDE SAOBRAĆAJCE DA IM “DREGER” NIJE ISPRAVAN I DA GA MORAJU ODNIJETI NA POPRAVKU, A NISU MALOBROJNI NI ONI KOJI UPORNO TVRDE DA NISU PIJANI I DA O TOME SVJEDOČI I TO ŠTO NISU NAPRAVILI NIKAKAV PREKRŠAJ.

ZNATE LI, MOŽDA, VI OTKUD JA ZA VOLANOM OVOG AUTOMOBILA
JEDNA MORTUS PIJANA DJEVOJKA JE NEDAVNO, PRED JUTRO, KADA SU JE ZAUSTAVILI SAOBRAĆAJCI NA BULEVARU ZORANA ĐINĐIĆA, DOK SE NJENA DRUGARICA USPAVALA NA SUVOZAČEVOM MJESTU, IZJAVILA DA NEMA POJMA ČIJA KOLA VOZI I OTKUD ONA ZA VOLANOM. U MEĐUVREMENU JE NJEN OTAC POTVRDIO DA JE VOZILA PORODIČNI AUTOMOBIL.