Najavljujemo spektakularni Bučićki maraton i Bučićku “moto alku”

0
3260

Udruga PRONT iz Novog Travnika već tradicionalno organizira manifestaciju pod nazivom Bučićko ljeto.

Proteklih godina manifestacija se svodila na odigravanje malonogometnog turnira, prvog vikenda u osmom mjesecu.

Ove godine se manifestacija produžava na dva tjedna, sa bogatim sportskim i kulturnim događanjima.

U petak, 27.07.2018. godine je svečano otvaranje Bučićkog ljeta, te će na programu biti Bučićki maraton u dužini od 10 kilometara. Nakon maratona i proglašenja pobjednika slijedi Bučićko večer, sa bogatim kulturnim i zabavnim programom.

Dan kasnije, u subotu 28.07.2018. program se nastavlja na stadionu Neobarje, gdje će se održati Bučićka “moto alka”. Moto alka održat će se na stazi dugačkoj stotinjak metara.
Moto alka vozi se u dvije kategorije, jednosjedu i dvosjedu. Pobjednik je, naravno, onaj tko pogotkom u 1 u 2 ili u sridu skupi najviše bodova. Za ispunjavanje tih pravila – uz vježbu i iskustvo – važna je koncentracija, ali i mirna ruka.
Moto alka se održava po uzoru na sinjsku alku, a vozači umjesto konja jašu svoje motorne ljubimce.
Organizator će osigurati vrijedne nagrade za pobjednike maratona i moto alke, a generalni sponzor je Ožujsko pivo.

Trećeg dana manifestacije, točnije u nedjelju 29.07.2018. na programu je “VW Fest” pod nazivom 1000 Volkswagen automobila na jednom mjestu. Organizatori će nastojati skupiti što veći broj VW vozila na jednom mjestu, tako da će svi zaljubljenici ovog njemačkog giganta moći doći i vidjeti limene ljubimce, one najstarije Old timere, pa sve do najnovijih automobila, koji će biti izloženi na stadionu.

Tradicionalni malonogometni turnir u Bučićima održat će se od 03.08. do 05.08.2018.godine.

 

Za sve zainteresirane osobe koji na bilo koji način žele pomoći u organizaciji Bučićkog ljeta, možete nas kontaktirati na mail udrugapront@hotmail.com ili preko Facebook stranice Udruga PRONT.