Muž supruzi darovao život za dvadesetu godišnjicu braka

0
1950

Umjesto ruža, nakita ili čokolade, za dvadesestu godišnjicu braka suprug je darovao svojoj dugogodišnjoj životnoj partnerici bubreg.

Skotova supruga Sindi oboljela je od policističnih bubrega i dvije godine života provela je na djalizi. Nakon što joj je lijevi bubreg odstranjen, desni je počeo da gubi funkciju i dijaliza je bila neizbježna.

Kada su saznali da se Skotovi parametri savršeno poklapaju sa Sindijinim, te da je on savršen donor, nazvali su to čudesnim.

Četverosatna transplantacija dogodila se 24. januara, samo jedan dan prije njihove dvadesete godišnjice braka.

„Mislim da nikada neću biti u mogućnosti pokazati mu koliko sam zahvalna za to što je uradio za mene,“ rekla je Sindi, a Skot je dodao da je presretan što je bio u mogućnosti spasiti život osobi koju voli najviše na svijetu.

Skotov bubreg je eksplantiran, te pažljivo prebačen u drugu salu, gdje je Sindi već bila pripremljena za cijelu proceduru transplantacije. Tim doktora Džon Kalona, transplantaciju je obavio laparoskopski.

Ovakav poklon za dvadesetu godišnjicu braka bit će teško nadmašiti.

Iako je sve prošlo u najboljem redu i oboje se sada osjećaju dobro, ipak su imali finansijskih problema oko troškova same procedure, te su bili primorani skupljati novac putem GoFundMe stranice.

http://www.udrimuski.ba/clanak/53858/muz-supruzi-darovao-zivot-za-dvadesetu-godisnjicu-braka