MUP SBK: Proteklog vikenda 18 saobraćajnih nezgoda, na otrežnjenju 5 osoba…

0
1396

Tijekom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela, a radi se o 2 teške krađe, 1 nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i 1 krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 9 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 7 osoba lakše povrijeđeno.

Tokom vikenda je po različitim osnovama, a najčešće zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, iz saobraćaja isključeno 29 vozača. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promila, slobode je lišeno i zadržano u policijskim stanicama do otrežnjenja ukupno 5 osoba, od kojih 2 u Travniku /2,60 promila i 1,68 promila/, 1 u Jajcu /2,15 promila/,1 u Vitezu i 1 u Kiseljaku, kod koje je izmjerena količina alkohola u krvi iznosila čak 3,45 promila.

Iz saobraćaja je isključeno i 5 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 345 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 97 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

Prilikom kontrole vozila od osoba koje su višestruki povratnici u vršenju saobraćajnih prekršaja oduzeta su dva vozila. Radi se o vozilu marke Nisan Terano, oduzeto u Travniku, čiji je vozač imao iznos neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 1980 KM, te vozilo marke Mercedes 124, oduzeto u Gornjem Vakufu – Uskoplju, čiji je vozač vozilo koristio za prevoz ukradenih drvnih sortimenata, a ima iznos od 3280 KM neplaćenih novčanih kazni.