Moguća odgoda najvećeg hrvatskog derbija !?

0
1399

HNL 1.LIGA
Zbog pretkola Lige prvaka odgađa se derbi Hajduk-Dinamo?

Zagreb, 12.07.2015 - Utakmica 1. kola Prve HNL izmeðu Dinama i Hajduka. Na fotografiji Paulo Machado.  foto HINA/ Daniel KASAP / dk

Dinamo večeras protiv Vardara igra uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka. Modri iz prve utakmice imaju prednost od 2:1, kako bi osigurali treće pretkolo Lige prvaka modrima je dovoljan i neriješen rezultat, pa čak i poraz od 0:1. U trećem pretkolu modre čeka imenjak iz Tbilisija.

“Prva utakmica bi se u tom slučaju igrala 26. srpnja u 20:45 na Maksimiru uz izravan prijenos na ArenaSportu. Termin uzvratne utakmice u Gruziji je 2.8., a vrijeme će se odrediti naknadno”, objavili su na službenoj stranici Dinama. Naravno, ova objava za sobom povlači i neke promjene u rasporedu utakmica Prve Hrvatske nogometne lige.

Naime, u nedjelju se igra najveći derbi hrvatskoga nogometa, derbi Dinama i Hajduka na Poljudu, gotovo je sigurno da će doći do odgode derbija u Splitu s obzirom kako je teško očekivati da bi Dinamo u kratkom roku mogao odigrati dvije izuzetno zahtjevne utakmice.

Da bi do odgode moglo doći dao je naslutiti povjerenik za natjecanje Josip Brezni koji je uz delegirane suce stavio oznaku ‘moguća odgoda’ na utakmicu Dinamo-Hajduk.

Novi termin velikog derbija HNL-a trebao bi biti 10. kolovoza.