Mladića strpali u gepek, pretukli ga i golog bacili u potok

0
1328

Ognjen P. iz Banje Luke uhićen je jutros zbog sumnje da je sa još jednim muškarcem oteo sugrađanina Davora M. (25), ubacili su ga u gepek, a potom su ga pretukli, skinuli golog i izbacili u potočić u naselju Starčevica, prenosi Avaz.ba

Kako je potvrđeno u Okružnoj javnom tužiteljstvu u Banjoj Luci brutalni napad se dogodio sinoć oko 23.50 sati u naselju Obilićevo.

– Policiji je prijavljeno da su dva muškarca napali Davora M. kojeg su pretukli, a potom su ga oteli i strpali u gepek automobila. Nakon toga su sa njega skinuli odjeću i golog su ga bacili u jedan potočić u Tuzlanskoj ulici u naselju Starčevica – kaže izvor blizak istrazi.

On kaže da je pretučeni mladić pronađen na toj lokaciji i prevezen u Sveučilišni klinički centar na dalje liječenje. Policija je izvršila istragu i operativnim radom na terenu uspjela je da identificira oba napadača.

– Identificirane su dvije osobe koja se dovode u vezu sa ovim napadom, a jedan od njih jutros je pronađen i uhićen. Radi se o Ognjenu P. iz Banja Luke koji se trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi – navodi izvor iz policije.