Aldin Batić (29) iz Bugojna, član Kluba sjedeće odbojke Iskra, poginuo je u teškoj prometnoj nesreći koja se danas ujutro dogodila u naselju Poriče, u Bugojnu.

 

Kako je priopćeno iz MUP-a Srednjobosanske županije, nesreća se dogodila u 4.40 ujutro. Stradali mladić bio je suputnik u automobilu golf 4, koji je sletio s puta, a kojim je upravljao Admir Batić, njegov rođak (27), koji je priveden u policijsku stanicu na ispitivanje.

 

“Očevidse i dalje vrši, a uzrok nesreće je zasad nepoznat”, rekli su jučer kratko u policiji. Kako se neslužbenoo uspjelo saznati, neprilagođena brzina bi mogla biti jedan od glavnih uzroka ove tragedije.

 

Navodno je Admir pretjecao kolonu vozila da bi u jednom momentu izgubio kontrolu nad automobilom, nakon čega je sletio u šiblje. Ova tragedija još je veća ako se u obzir uzme činjenica da se stradali mladić nedavno oporavio od karcinoma, nakon čega se uspješno vratio sportu, prenijele su Nezavisne novine.

 

U veljači ove godine proglašen je za najboljeg sportaša s invaliditetom na području Srednjobosanske županije za prošlu godinu. Bio je oženjen, a u braku je stekao i dijete. U njegovom klubu jučer nisu krili šok i nevjericu kada su saznali da je preminuo.

 

“Ostali smo bez velikog igrača, prijatelja, velikog i dragog čovjeka, koji je prije dvije godine prebolio karcinom. Klub sjedeće odbojke Iskra je uvijek bio s njim i s njegovom obitelji.

 

Molimo dragog Allaha da mu podari lijepi džennet, a obitelji sabur”, priopćili su oni. Ovo je druga tragedija koja je u samo nekoliko dana zadesila ovu općinu i njene stanovnike. Podsjećamo, u nedjelju su u mjestu Čurčića Lug, desetak kilometara od Poriča, poginuli Ahmed Atić (19) i maloljetni Sedin Daul (17) iz Prusca, dok se liječnici i dalje bore za život njihovog prijatelja Samira Hadžalije (20). Oni su se u automobilu škoda vraćali s vjenčanja i krenuli kući prema Gornjem Vakufu, kada je došlo do nesreće i sudara s autobusom i još jednim automobilom.

 

Šezdesetosmogodišnji K.K. je poginuo, dok su dvije osobe ozlijeđene u nesreći koja se u ponedjeljak u 15.20 dogodila u mjestu Tojšići, nadomak Kalesije. Kako je rečeno u MUP-u Tuzlanske županije, do ove nesreće je došlo uslijed prevrtanja traktora. Očevid su na mjestu nesreće obavili policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Kalesija i županijski tužitelj.