Miss BiH i Hrvatske poručile: Učinit ćemo vas ponosnima

0
1209

U Sjedninjenim Američkim Državama traju pripreme za ovogodišnji svjetski izbor ljepote, izbor za Miss svijeta gdje će boje naše zemlje braniti Halida Krajišnik, ovogodišnja miss Bosne i Hercegovine.

Gospođica Halida Krajišnik ima 19 godina i završila je Gimaziju u Živinicama. Trenirala je košarku tri, a manekenstvom se bavi dvije godine. Nosila je modele domaćih i inostranih modnih dizajnera u sklopu Nivea BH Fashion Week Sarajevo te aktivno govori engleski jezik

Bh. misica se za Dan uživo javila iz hotela u Washingtonu. Govorila je kako teku pripreme na svjetskom izboru ljepote.

“Svaki dan imamo obaveze. Pripreme zaista protiču dobro. Danas smo dobile nekoliko sati odmora. Jučer smo bile u New Yorku gdje smo posjetile nekoliko poznatih lokacija”, otkrila je Krajišnik koja je dodala da zbog organizatora ne može kazati nešto više u vezi priprema.

Prije nekoliko dana održan je Talenat show na kojem je izabrano deset najtalentovanijih djevojaka. U odabranom društvu našla se i Miss Hrvatske Angelica Zacchigna, koja je inače cimerka naše misice.

“Angelica je zaista talentovana, lijepo pjeva i mislim da će pobijediti”, kazala je Krajišnik.

Na pitanje voditelja Dana uživo da li se trenutno u njenom društvu nalazi i Miss Hrvatske Krajišnik je odgovorila potvrdno.

Zacchigna je naglasila da se sve djevojke trude kako bi osvojile titule najljepše.

“Malo je naporno, ali sve ide u najboljem redu”, otkrila je Miss Hrvatske.

Preko 120 djevojaka se takmiči za Miss svijeta. Naša misica ističe da su sve djevojke “prekrasen” i da nema favorita.

“Svaka djevojaka zaslužuje da bude proglašena najljepšom”, kazala je Krajišnik koja je zajedno sa Zacchignom obećala kako će dati sve od sebe kako bi učinile ponosnima građane BiH i Hrvatske.