Novotravničanin,Mirza Šarić novi koordinator Omladinskog pogona FK Olimpic

0
1439

Mirza Šarić, novi je koordinator Omladinskog pogona FK Olimpic.

Šarić dolazi u redove kluba sa Otoke iz FK Bosna Sema, gdje je obavljao funkciju trener kadeta i juniora u redovima tog prvoligaša.

Radi se o izuzetno mladom stručnjaku, koji se dokazao u radu sa omladinskim kategorijama. Svoje iskustvo je stjecao kroz rad sa omladinskim kategorijama u FA Sporta, u kojoj je jedno vrijeme vodio i prvi tim, te u redovima NK Novi Travnik.

‘Po završetku sezone, kontaktiran sam od strane čelnih ljudi FK Olimpic. Nakon razgovora sa ljudima iz kluba i predstavljanja vizije kluba, koja se u potpunosti poklapala sa mojim viđenjem razvoja omladinskog pogona, vrlo brzo smo se dogovorili i sada je na nama da zajednički implementiramo naš dogovor.’

Novi šef omladinskog pogona, rekao je da je pred njim dosta posla, ali da zna način kako u narednih par godina u potpunosti rekonstruisati omladinske selekcije i napraviti respektabilnu školu fudbala u kojoj će se rađati novi asovi bh. fudbala. ‘Prije svega moram reći da nam je čast i zadovoljstvo da sam upravo ja izabran na ovako odgovornu funkciju. U narednim danima će napraviti kompletnu analizu i napraviti plan rada i djelovanja unutar samog omladinskog pogona, ali i poduzeti konkretne korake u omasovljavanju omladinskih selekcija kluba.’

FK Olimic poziva sve dječake od sedam godina i starije da se prijave u prostorijama kluba na stadionu Otoka ili pozivom na broj telefona 033/466-541 i pridruže se našem omladinskom pogonu.