Mininogometnu reprezentacije naše zemlje očekuje nastup na Mininogometnom prvenstvu Europe koja će trajati od 21.do 27.08.2016.godine.

Prvenstvo će biti održano u Mađarskoj, tačnije gradu Szekesfehervaru, a naši momci nadaju se dobrom uspjehu.
“Pripremamo se već mjesec i po za predstojeće EMF Euro 2016 koje će se održati od 21.do 27.08. Izabrali smo 14 igrača koji će ostaviti srce na terenu kao što su to pokazali na pripremama. Imamo jako tešku skupinu, ali ne opterećujemo se niti prošlogodišnjim uspjesima niti jako kvalitetnim protivnicima, nego je naš primarni cilj u ovom trenutku utakmica sa Ukrajinom koju igramo 22.08. Jedino što imamo od imperativa je da pobijedimo Ukrajinu pa te poslije te utakmice gledamo na slijedećeg protivnika”, ističe izbornik naše mininogometne reprezentacije Josip Kupreškić.
Atmosfera u našoj reprezentaciji je veoma dobra i svi se nadaju dobrim rezultatima. “Atmosfera u ekipi je jako dobra i pozitivna što je bitno pred nadolazeći Euro.Prava smo klapa i porodica koja će sigurno jedan za drugog na terenu, jer nema veće časti od igranja za reprezentaciju. Tako da ćemo svi dati 120% da bi smo na pravi način i u dobrom svjetlu prezentovali našu državu u Evropi”, dodao je Kupreškić.
Naša reprezentacija u ponedjeljak igra sa Ukrajinom sa početkom u 11 sati, dok je drugi susret dan kasnije protiv Škotske sa početkom u 18 sati. 25.08. naši momci odmjeriti će snage protiv Slovačke sa početkom u 21 sat. Sve utakmice u izravnom prijenosu prenosit će Hayat TV.