Metereolozi najavili snijeg

0
1328

U narednim danima, svi oni koji prave planove povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, mogu očekivati pretežno oblačno vrijeme sa temperaturama do 19 stepeni Celzijusa, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHZMZBiH).

Danas će, kako navode iz FHMZBiH, u Hercegovini i na zapadu Bosne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku BiH sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, uz postepeno naoblačenje prema kraju dana i u večernjim satima. Dnevne temperature od 13 do 19 stepeni Celzijusa.
U petak, na Dan državnosti, 25. novembra, očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja.

“Padavine se očekuju poslije podne i u večernjim satima. U Posavini i na sjeveroistoku Bosne, uglavnom, bez padavina. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 11 do 17 stepeni”, navode iz FHMZBiH.

Prvog dana vikenda očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na sjeveroistoku Bosne i u Posavini, uglavnom, bez padavina. Intenzivnije padavine u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U drugom dijelu dana padavine u postepenom prestanku. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 10 do 16 stepeni.

I u nedjelju očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a kiša se očekuje u Hercegovini.

U večernjim satima padavine su moguće u dijelovima centralne i istočne Bosne sa dnevnim temperaturama od 9 do 14, na jugu do 16 stepeni.

Početkom radne sedmice također, prema podacima FHMZBiH, očekuje se pretežno oblačno vrijeme. U Bosni je moguća slaba kiša, u jutarnjim satima i dio prijepodneva, a u područjima iznad 600 metara slab snijeg.

Temperature zraka u Bosni od -2 do 5, a u Hercegovini od 7 do 13 stepeni.